slideshow04

Vesti

Čeznem da vam kažem

"Čeznem da vam kažem" je naziv kabarea, koji je 7.februara u pribojskom Domu kulture, izveo Pribojac, inače glumac Beogradskog dramskog pozorišta, Milorad Miki Damjanović.

Veče puno emocija, protkano poezijom i muzičkim notama, ali i svojevrsnom šetnjom kroz svoj zavičaj i odrastanje u njemu, upotpunile su i Mikijeve kolege, Mina Lazarević, Iva Štrljić, Stevan Piale, operska diva Nataša Radovanović i pijanista Pavle Joksimović.

Sve je bilo spontano ali i profesionalno. Sve je zapljuskivala obostrana energija i snažna zavičajna emocija. I tako puna dva sata - "Čeznem da vam kažem", kao Mikijevo ostvarenje najlepšeg sna, kroz odabrane stihove i poeziju, posebne muzičke note i zavičajnu priču, ali i sjajne goste.

Šlag na ovu, kabare tortu, bila je ona, ovdašnja, iskrena emocija, koja je ispunila i srce i dušu i glumaca i publike.

Na kraju, slika sa suzom u oku - publika na nogama, dugotrajan i iskren aplauz publike, valjda najbolja potvrda, ovog divnog, i za Pribojce, svakako jedinstvenog doživljaja.

"Retki su ljudi, koji dožive ostvarenje svog sna. A ja sam sa ovim kabareoom u pribojskom Domu kulture, doživeo ostvarenje svog sna.", poručio je Milorad Miki Damjanović, koji je zahvalan predivnoj publici, Opštini Priboj, koja je ovo sve pomogla, kao i medijima što su podržali jednu ovakvu i umetničku, ali i zavičajnu priču.

Želja je svih, da se ova čežnja, Pribojca iz Beograda, glumca Milorada Damjanovića, nastavi, da traje, a da je u neko dogledno vreme, u svom Priboju, opet, pretvori u snove.