slideshow04

Vesti

Potpisan Memorandum o saradnji domova kulture tri opštine

U Domu kulture u Prijepolju, 3.februara potpisan je Memorandum o saradnji između Doma kulture "Pivo Karamatijević" Priboj, Doma kulture "Jovan Tomić" Nova Varoš i Doma kulture Prijepolje.

Potpis na Memorandum, stavili su direktori tri ustanove kulture, Svetlan Milinković, Mihrija Hadžić i Admira Mostarac, u prisustvu predsednika ove tri opštine Lazara Rvovića, Radosava Vasiljevića i Vladimira Babića.

Primarni zadatak ovog dokumenta usmeren je na veći intenzitet razmene i saradnje između tri ustanove kulture, u cilju realizacije zajedničkih projekata, od značaja za građane sve tri opštine.

Poboljšanje položaja amaterizma, unapređenje kvaliteta rada, zajednički nastupi i promocija, samo su neki od oblika saradnje koje predviđa Memorandum potpisan od strane direktora tri kulturne ustanove.

Prva zajednička aktivnost trebalo bi da bude, rad na pripremi pozorišne predstave večernje scene u koprodukciji ove tri ustanove. Osim toga, dogovoren je i zajednički koncert folklornih ansambala, kao i niz drugih programa u okviru redovnih aktivnosti.

Saradnja tri ustanove kulture mogla bi da posluži kao primer, kako bi tri susedne opštine mogle da sarađuju i na drugim poljima, zaključili su predsednici sve tri opštine.