slideshow04

Vesti

Tatjana Matić, ministarka turizma posetila Priboj

Opštinu Priboj 2.marta 2022.godine posetila je ministarka turizma, trgovine i telekomunikacija u Vladi Srbije, Tatjana Matić, i sa domaćinima, čelnicima opštine Priboj, obišla neke od realizovanih investicija. Zvanično je otvorila pešačko - biciklističku stazu u Starom Priboju i najavila ulaganja u nove infrastrukturne projekte u oblasti turizma u našoj opštini.

Ministarka Matić, razgovarala je sa predsednikom Opštine, Lazarom Rvovićem, a sastanku su prisustvovali i predsednik Skupštine opštine Boris Mrdović, savetnica predsednika Opštine Edina Redžović, pomoćnik predsednika Opštine za oblast turizma Miralem Gogalić i direktor TO Priboj, Vladan Radović.

Nakon razgovora u Opštini i viđenog na terenu, zadovoljni su bili i čelnici ministarstva i opštine Priboj.

"Pohvalila bih opštinu Priboj zbog ozbiljnosti i agilnosti na pripremi i realizaciji projekata, pa je to i bio razlog da u prethodnom periodu, Ministarstvo, uglavnom u infrastrukturne projekte, ovde uloži preko 100 miliona dinara.", rekla je ministarka turizma, Tatjana Matić.

"Priboj ima izuzetne prirodne lepote, značajno kulturno-istorijsko nasleđe, i to treba da još više promoviše, a Ministarstvo turizma će biti uvek tu, da podrži dobre ideje, i da doprinos turističkoj ponudi Priboja. Pre svega razvoju rekreativnog i omladinskog turizma.", obećala je ministarka Matić.

"Sa Ministarstvom turizma opština Priboj ima odličnu saradnju, koja je krunisana brojnim projektima. Nije postojala ni jedna ideja, ni jedan projekat sa kojim smo se obratili Ministarstvu, a da nismo naišli na apsolutnu podršku. Naše je da i dalje pripremamo dobre projekte, a podrška Ministarstva verujem da ni u buduće neće izostati.", rekao je predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović.

Iako realizacija nekih projekata i dalje traje, na red stižu i novi, koji su odobreni upravo ovih dana.

"Za uređenje gradskog parka u Novom Priboju, Ministarstvo turizma Republike Srbije, odobrilo je devet miliona dinara.", izjavio je Miralem Gogalić, pomoćnik predsednika opštine Priboj za oblast turizma.

Novim sredstvima gradski park u Priboju biće dodatno kultivisan, pre svega za naše najmlađe sugrađene, postavljanjem dečjeg mobilijara, sa gumenim podlogama, što će omogićiti bezbedno igranje i uživanje pribojskih mališana.

Posetu Priboju, ministarka Tatjana Matić, završila je obilaskom kuće Jevđevića, zadužbine najpoznatijeg Pribojca u oblasti nauke i hidrologa svetskog glasa, prof.dr Vujice Jevđevića.