slideshow04

Vesti

Direktorka Turističke organizacije Srbije u Priboju

Opštinu Priboj 11.marta posetila je Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije sa saradnicima, koja je sa rukovodstvom Opštine i TO Priboja, razgovarala o pospešivanju turističke ponude ovogg rada,koji obiluje kako prirodnim lepotama, lekovitom vodom Pribojske Banje, tako i bogatim kulturno-istorijskim nasleđem.

Priboj je bio i ostaje industrijski grad, ali Priboj sve više postaje i opština u kojoj je turizam i realna i razvojna šansa. Banjski turizam, a kroz njega zdravstveni, rekreativni i verski, su okosnica, ali se sportski, planinski, rečni, a posebno seoski i omladinski turizam, sve više javljaju, kao značajni turistički potencijali ove opštine.

Sve su to potencijali, koje treba još više iskoristiti, a pre toga približiti potencijalnim turistima.

"Ovo je moja prva poseta Priboju, ali sam prijatno iznenađena, ne samo prirodnim lepotama, koje su neosporne, već i istorijskim i kulturnim znamenitostima, ali pre svega izgrađenom turističkom infrastrukturom. Zato zajednički moramo raditi na pospešivanju promocije zaista neodoljivih turističkih destinacija ovog kraja. Jer, imamo šta da pokažemo i ponudimo.", sumirala je svoju posetu Priboju, Marija Labović, direktorka TO Srbije.

"Opština Priboj, poslednjih godina uz pomoć resornog ministasrstva, dosta je uložila u turističku infrastrukturu. Sa aktivnostima privatnih investitora, sada imamo i nove smeštajne i ugostiteljske kapacitete, što je neophodno za višednevni boravak turista, na čijoj promociji će nam pomoći i TO Srbije, za šta smo im zahvalni, kao i na sugestijama i stručnim savetima.", rekao je Miralem Gogalić, pomoćnik predsednika opštine Priboj za oblast turizma.

Nova infratruktura, novi privredni kapaciteti, a time i veći ekonomski standard, su svakako pokazatelj da ovaj grad poslednjih godina ide uzlaznom linijom, da se sve menja na bolje, pa time i turistička ponuda.

"Ja nisam prvi put u Priboju, i uvek kad dođem ponovo vidim značajne promene na bolje. Vidim nove fabrike, nove investitore, puteve, nove hotele, renovirane škole, značajne pomake i u oblasti ekologije i obnovljivim izvorima energije. Sve su to razlozi da ovde ljudi ostanu sa svojim porodicama, ali da se i drugi vrate, jer koliko vidim, jedni projekti smenjuju druge.", rekla je Jasmina Karanac, narodna poslanica u Skupštini Srbije.

A radi se i radiće se, jer pokrenuti zamajac razvoja, evidentno, teško se zaustavlja, a slični projekti, ili su trenutno u zahvatu, neki su pri kraju, ili su novi odobreni, pa se njihova realizacija tek očekuje, a sve na dobrobit građana, ove opštine i ovog kraja.