slideshow04

Vesti

Postavljena zaštitna ograda na putu za Goleša

Na deonici puta, ispred sela Goleša, gde je nakon seče šume ostao brisan prostor i provalija, postavljena je metalna zaštitna ograda u dužini jednog kilometra, čime je neutralisan veliki rizik po bezbednost svih učesnika u saobraćaju, pogotovo dece, odnosno školaraca.

Tako je jedna koordinirana akcija dala rezultat, na zadovoljstvo meštana pribojskih mesnih zajednica Sastavci i Bučje, ali i svih učesnika u saobraćaju na državnom putu drugog A reda broj 192, Sastavci - Pljevlja.

Podsetimo, zbog seče šume na pracelama pored puta, ostao je nezaštićen prostor, pa i najmanja nepažnja učesnika u saobraćaju, imala bi katastrofalne posledice.

Meštani su shvatali ozbiljnost situacije, jer tom deonicom idu i osnovci do škole u Sastavcima, apelovali su na rešavanje ovog problema, bez obzira na nadležnost, pa je na zadovoljstvo svih, taj problem, prethodnih dana, rešen.

"Građani su se obraćali lokalnoj samoupravi, ali pošto je u pitanju državni put, koji nije naša nadležnost, Savet je uputio dopis Putevima Srbije, koji su naložili postavljanje zaštitne metalno - odbojne ograde u dužini od jednog kilometra, što je ovih dana i urađeno.", ističe Drago Drobnjaković, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Priboj.

Opštinski savet u svom delokrugu rada, na lokalnim i nekategorisanim putevima, upravo neutrališe kritične tačke po bezbednost učesnika u saobraćaju, postavljanjem zaštitno - odbojne ograde i saobraćajnih ogledala, tzv.ležećih policajaca, pešačkih prelaza i vibro traka.

Samo u prošloj godini Savet je na putevima opštine Priboj postavio 520 metara metalne zaštitne ograde i 15 saobraćajnih ogledala, nabavljeno je i besplatno podeljeno 100 sertifikovanih autosedišta za decu, a u funkciji prevetivnog delovanja - bolje sprečiti nego lečiti - organizvoane su i edukativne radionice za osnovce i srednjoškolce, a prvacima i predškolcima podeljene su brošure i bojanke "Pažljivkova pravila u saobraćaju".