slideshow04

Vesti

Nove subvencije pribojskom zdravstvu

Sa opadanjem pandemije korona virusa, u pribojske zdravstvene ustanove stižu lepe vesti. Projekti i donacije, za nove uređaje i opremu, specijalizacije i edukacije medicinskog osoblja, nova vozila u voznom parku, a sve kao rezultat unapred pripremanih projekata, obezbeđenih donacija i pripreme planskih dokumenata.

"Dom zdravlja Priboj dobio je dva vozila od Ministarstva zdravlja. Vozilo sanitet za Službu hitne medicinske pomoći i putnički automobil, kombi, za prevoz pacijenta na dijalizu.", rekao je dr Vladimir Milinković, direktor Doma zdravlja Priboj.u međuvremenu se vrše i pripreme za stavljanje u funkciju kapitalne donacije Ministarstva zdravlja pribojskom zdravstvu, u vidu skenera vrednog 400 hiljada evra, koji je stigao prošle godine.

"Za stavljanje u funkciju novog skenera bila su potrebna dodatna sredstva, pa nam je Ministarstvo zdravlja odobrilo 6.600.000,00 dinara, dok će opremanje adekvatnog prostora za skener, finansirati opština Priboj.", kaže Mirko Tošić, načelnik ekonomsko-finansijske službe Bolnice i Doma zdravlja u Priboju.

A dok se ispoštuju procedure, opremi prostor i skener stavi u funkciju, radi se i na pripremi stručnog kadra.

"U Bolnici Priboj smo već pripremili i plan edukacije medicinskog osoblja za rad na novim uređajima, a odobrena je i još jedna specijalizacija u oblasti radiologije.", ističe dr Vladan Ćirković, zamenik direktora Bolnice Priboj.

Novi uređaji i oprema, novi kadrovi, nova vozila, sve to će u značajnoj meri podići na viši nivo kvalitet zdravstvene zaštite u Priboju.