slideshow04

Vesti

Ministar Momirović obišao radove na putu Priboj-Kokin Brod

Nakon prošlogodišnje posete na Mitrovdan, 8. novembra, radove na rekonstrukciji puta Priboj-Kokin Brod, ponovo je 17. maja, obišao ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momirović, u pratnji narodnog poslanika Krsta Janjuševića, predsednika opština Priboj i Nova Varoš, Lazara Rvovića i Radosava Vasiljevića, kao i čelnih ljudi putara i izvođača.

Glavna ocena je da se radi veoma kvalitetno i da se dogovorena dinamika poštuje, pa će ovaj kraj, najkasnije do kraja godine, dobiti zaista modernu saobraćajnicu.

Prva deonica od 10 kilometara, od Pribojske Banje do Godinog potoka biće gotova za Vidovdan, 28. juna. Ovog leta očekuje se da bude puštena u upotrebu i deonica puta od Kokinog Broda do Rutoša.

Inače, put Priboj-Kokin Brod je ukupne dužine 27 kilometara, bolje povezuje opštine Priboj i Novu Varoš sa ostatkom Srbije, ali i otvara privredne i turističke perspektive ovih lokalnih samouprava.

Država je prepoznala značaj ovog putnog pravca, a njegovu rekonstrukciju obećao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prilikom posete Priboju, u maju prošle godine.

Radovi su povereni "Putevima Užice" i "Novi Pazar putu", koji su krenuli sa radovima od Kokinog Broda, odnosno Pribojske Banje. Tako je ovaj putni pravac sada jedno veliko gradilište, gde je angažovana brojna mehanizacija i blizu 100 radnika. Probijana je trasa, regulisana su klizišta, urađeni odvodi površinskih voda i ulivne građevine, ali se već dosta i asfaltiralo.

Put je širine 6,5 metara. Vrednost radova je preko 8,5 miliona evra, a sredstva je obezbedila država preko "Puteva Srbije".