slideshow04

Vesti

Magistrala od Banje do Kratova

Radovi na rekonstrukciji puta Priboj-Kokin Brod odvijaju se planiranom dinamikom. Vrednost radova procenjuje se na oko 10 miliona evra, a investotor je država Srbija preko JP "Putevi Srbija".

Od ukupno 27 kilometara puta Kokin Broda-Jarmovac, za Vidovdan, odnosno 28.juna, završena je deonica od 10 kilometara od Pribojske Banje do Kratova, odnosno Godinog potoka. Radove na ovoj izuzetno zahtevnoj deonici zbog nekoliko klizišta, izvodili su neimari "Novi Pazar puta".

Rekonstruisanu deonicu od Pribojske Banje pa do kraja teritorije pribojske opštine, maltene potpuno novi put do Kratova ali i aktuelne radove na preostaloj deonici, koje izvode "Putevi Užice", 20.jula obišao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momirović, u pratnji svojih domaćina predsednika opštine Priboj Lazara Rvovića i narodnog poslanika u Skupštini Srbije Krsta Janjuševića, zatim predstavnika putarskih firmi, kao i okupljenih građana.

Pre obilaska rekonstruisanog puta Pribojska Banja-Kokin Brod, ministra Momirovića primio je predsednik Opštine, Lazar Rvović, gde se razgovaralo o aktuelnim radovima, ali i drugim planiranim projektima.

Prvi čovek lokalne samouprave, još jednom se zahvalio državi Srbiji i njenom rukovodstvu, na aktivnom učešću u rešavanju značajnih infrastrukturnih projekata u našoj sredini.

"Ovaj put ima nemerljiv značaj za ekonomiju, za turizam, za dalji razvoj Priboja ali i ovog dela Srbije, jer država gradi mrežu auto-puteva i saobraćajnica kojima povezuje i ljude i investitore, za sveukupni i neuzastavljivi boljitak Srbije.", naglasio je između ostalog narodni poslanik Krsto Janjušević.

"Mislim da ovde radimo jednu zaista veliku stvar. Kompletno je završeno 10 kilometara puta, 8,5 kilometara privodi se kraju i biće gotovo do polovine septembra, a preostalih 6 kilometara biće gotovo do 15 novembra.", poručio je ministar Momirović.

Ministar Momirović i narodni poslanik Krsto Janjušević, obišli su zatim i deonicu puta od Kratova prema Kokinom Brodu, kroz selo Rutoše u novovaroškoj opštini, gde intenzivne radove izvode "Putevi Užice" i gde je u toku bilo asfaltiranje deonice, koja bi trebalo da bude gotova do početka jeseni.