slideshow04

Vesti

Koncert za naše Kosovo i Metohiju

U organizaciji navijača Crvene Zvezde odnosno, Fondacije Delije, 4.decembra, u pribojskom Domu kulture održan je humanitarni koncert "Za naše Kosovo i Metohiju", za srpske svetinje i srpske porodice na srpskom Kosmetu.

Na koncertu je nastupio ansambl "Kosovski božuri", koji je osnovala glumica Ivana Žigon uz podršku profesora muzike Gavrila Kujundžića iz Orahovca. Ansambal ne peva samo kosovske pesme, već u svom opusu ima i melodije svih srpskih zemalja, sve do carske i bratske Rusije.

Publiku je posebno oduševio jedanaestogodišnji harmonikaš iz Gnjilana, Nikola Stojković, koji peva i svira, pre svega kosovske pesme.

Ništa manje pažnje nije izazvao ni nastup guslara iz Priboja Mirka Ljiljanića, sa pesmom o pribojskom heroju, Vidomiru Munji Šalipuru, koji je svoj život dao za srpsko Kosovo.

Svojim nastupom, koncert "Za naše Kosovo i Metohiju", dao i je crkveno-gradski hor iz našeg grada.

Koncert u Priboju je u potpunosti uspeo. I sadržajno i humanitarno. A od prikupljenih sredstva, koja će biti namenski iskorišćena za opremanje fasade na manastiru Banjska, kao i pomoć srpskim porodima u Pasjanu i Uroševcu, još je važnija poruka srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, da nisu sami i da će uvek imati podršku vaskolikog srpskog roda.