slideshow04

Vesti

Javni konkurs za posebne programe u oblasti sporta na teritoriji opštine Priboj koji se finansiraju iz budžeta opštine za 2023. godinu

Na osnovu člana 24. Pravilnika o odobravanju i finansiranju programa za zadovoljavanje potreba i interesa građana u oblasti sporta (''Službeni list opštine Priboj'', br. 2/2017), a u vezi sa članom 113. članom 117 stav 1. i članom 138. Zakona o sportu (''Službeni glasnik Republike Srbije'', broj: 10/2016), Stručna komisija raspisuje JAVNI KONKURS ZA POSEBNE PROGRAME U OBLASTI SPORTA NA TERITORIJI OPŠTINE PRIBOJ KOJI SE FINANSIRAJU IZ BUDžETA OPŠTINE ZA 2023. GODINU.

Sportski savez Priboj obaveštava sve organizacije iz oblasti sporta sa teritorije opštine Priboj, kao i ostale subjekte koji prema Zakonu o sportu („Sl.glasnik RS „br.10/2016) i prema Pravilniku o odobravanju i finansiranju programa kojima se zadovoljavaju potrebe i interesi građana u Opštini Priboj iz oblasti sporta imaju pravo da najkasnije do 20. decembra 2022. godine dostave predloge godišnjih programa za 2023. godinu Sportskom savezu Priboj.

Predloge godišnjih programa za 2023. godinu dostaviti na pisarnicu Opštine Priboj ili poštom na adresu Sportski savez Priboj, Vuka Karadžića 1, 31330 Priboj.

Posebni programi moraju biti iz oblasti opšteg interesa u oblasti sporta, utvrđeni članom 2. i članom 4. Stav2. Pravilnika o odobravanju i finansiranju programa kojima se ostvaruje opšti interes u oblasti sporta na teritoriji opštine Priboj (''Službeni list opštine Priboj'', br. 2/2017):

• Racionalno i namensko korišćenje sportskih sala i sportskih objekata u državnoj svojini čiji je korisnik Opština Priboj i sportskih objekata u svojini opštine kroz odobravanje njihovog korišćenja za sportske aktivnosti i dodelu termina za treniranje učesnicima u sportu

KRITERIJUMI KOJE ORGANIZACIJA – PODNOSILAC PROGRAMA TREBA DA ISPUNI:

Predloge posebnih programa mogu podneti:
1) Sportski savez opštine Priboj, u svoje ime i u ime svojih članova;
2) strukovna udruženja;
3) sportske organizacije
4) ustanove za sport i fizičku kulturu

Javni poziv će biti objavljen na zvaničnoj internet stranici opštine Priboj, a rok za podnošenje predloga programa je 20.12.2022. do 15 časova.

Tekst Javnog konkursa za posebne programe u oblasti sporta na teritoriji opštine Priboj koji se finansiraju iz budžeta opštine za 2023. godinu možete preuzeti ovde.
Pravilnik o odobravanju i finansiranju programa za zadovoljavanje potreba i interesa građana u oblasti sporta možete preuzeti ovde.
Obrazac P1 možete preuzeti ovde.
Rešenje o obrazovanju Komisije možete preuzeti ovde.