slideshow04

Međunarodna biciklistička trka "Kroz Srbiju" ove godine i kroz Priboj

Ove godine, 54. Međunarodna biciklistička trka "Kroz Srbiju", proći će kroz Priboj. Na ovaj način, opština će imati priliku da bude domaćin učesnicima kojih će bizi oko 300 tokom njihovog boravka u Priboju, čije će slike u junu obići svet.

54. Međunarodna biciklistička trka kroz Srbiju organizuje se povodom obeležavanja stogodišnjice Prvog svetskog rata. U trci će učestvovati i 28 stranih ekipa, a više od 300 učesnika iz zemlje i inostranstva imaće priliku da upozna Priboj tokom dvodnevnog boravka u ovoj opštini, koja će biti jedan od šest domaćina. “Pred ekipama iz Amerike, Velike Britanije, Francuske, Rusije, Danske, Nemačke, Alžira, Ekvadora, Norveške., imaćemo priliku da se pokažemo kao dobri domaćini. Imaćemo vremena da prezentujemo opštinu i sve ono sa čim raspolažemo. Trka je međunarodnog karaktera i pratiće je dosta stranih medija, pa će slika o Priboju i našim krajevima obići čitav svet. Činjenica je da će morati znatno da se popravi i uredi put od Kokinog broda prema Pribojskoj banji, što će nama značiti i posle trke jer smo svedoci u kakvom je lošem stanju taj put”, rekao je predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović govoreći o predstojećoj trci.
Biciklistička trka posvećena stazama slobode naših predaka održaće se polovinom juna ove godine, u Požarevcu, Kruševcu, Priboju, Palama, Rumi i Beogradu, a pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića.

trka kroz srbiju plakat