slideshow04

Zvanično otvoren teniski teren u Priboju

Novi teniski teren u Priboju čiju je izgradnju finansirala Novak Đoković Fondacija juče je svečano otvoren javnim časom koji su za 50 mališana održali licencirani treneri za rad sa decom do 10 godina. Času tenisa, koji je simbolično označio početak rada sa decom na ovom terenu, prisustvovali su učenici iz škola “Vuk Karadžić”, “Branko Radičević” i “Desanka Maksimović”.

Ukupna vrednost ove donacije je 25.000 evra, a sam teren se prostire na površini od 668 m2, a kako je rekla projektni menadžer Fondacije Novaka Đokovića Maja Jovanović, veoma mali broj pasioniranih ljubitelja tenisa i sporta uopšte, zna da je u Priboju održan prvi teniski turnir u Srbiji 1880. godine, što je jedan od razloga zbog čega se Fondacija odlučila za izgradnju otvorenog teniskog terena na teritoriji ove opštine.
"Sa velikom radošću danas otvaramo teniski teren u Priboju, mestu koje ima posebni značaj kada posmatramo istoriju tenisa. Za decu je pored obrazovanja izuzetno važno da se bave sportom, zbog psihičkog i fizičkog razvoja, a naš zadatak kao Fondacije je da im omogućimo što bolje uslove. Zahvalni smo i Opštini koja nam je pomogla da u rekordnom roku završimo sve radove i naša želja je da od danas deca iz Priboja što više vremena ovde provode. ", izjavila je Jovanićeva prilikom svečanog otvaranja.
Lazar Rvović, predsednik Opština Priboj, izrazio je posebnu zahvalnost Novaku Đokoviću i Fondaciji, jer su izgradnjom teniskog terena u Priboju ostvarili san pribojske dece – da posle igranja na improvizovanim terenima, konačno dobiju priliku da zaigraju tenis na pravom terenu izgrađenom po svetskim standardima.
"Novak je ovim poklonom omogućio da na ovom terenu počnu da se ostvaruju dečiji snovi i možda će i Priboj jednog dana imati svog Novaka, Janka, Jelenu ili Anu, kojima ćemo se ponositi, kao što se ponosimo i njima, jer na pravi i dostojanstven način predstavljaju Srbiju u svetu. Opština Priboj će nastaviti da ulaže u tenisku infrastrukturu izgradnjom teniske kuće, pored novog teniskog terena, a planiramo i da na novim lokacijama nastavimo samostalno da gradimo nove terene.", istakao je Rvović. On je tom prilikom, Fondaciji Novaka Đokovića uručio plaketu u znak zahvalnosti na poklonu građanima Priboja.
Prema Ugovoru o izgradnji koji je potpisan sa Opštinom Priboj, Fondacija se obavezala na finansiranje izvođenja radova na izgradnji terena, koji su podrazumevali postavljanje tenisita – vrsta šljake, ugradnju ograde, rasvete, mehanizma za osvežavanje terena, kao i sve potrebne prateće opreme (stubova, mreže, linija, četku za čišćenje linija, klupa za igrače, sudijske stolice itd). Sa druge strane, obaveza Opštine Priboj bila je da obezbedi svu potrebnu administrativnu dokumentaciju, kao i nadgledanje izvršenja radova.
otvaranje teniskog terena 1
otvaranje teniskog terena 2