slideshow04

Todorović i Dogandžić u poseti opštini Priboj - stanje se polako stabilizuje

U poseti opštini Priboj danas je bio predsednik opštine Arilje Zoran Todorović, jedne od opština u kojima su ovih dana bile uvedene vanredne mere, ali i opštine koja je po konfiguraciji terena najsličnija pribojskoj. U poseti Priboju bio je i direktor Elektrodistribucije Užice Vladimir Dogandžić, a osim razgovora o proširivanju mogućnosti saradnje dve lokalne samouprave u korist ostvarivanja zajedničkih opštih interesa i koristi, bilo je reči i o stanju u područjima koja su bila ugrožena kada je elektrosnabdevanje u pitanju, ali i o planiranoj izgradnji elektroenergetskih postrojenja u opštini Priboj.

todorovic dogandzic

U razgovoru sa predsednikom opštine Priboj Lazarem Rvovićem, prvi čovek ariljske opštine istakao je značaj saradnje dve lokalne samouprave na svim nivoima, između ostalog i na polju poljoprivrede i bavljenja malinarstvom.

"Imam informaciju da ovde u Priboj dolazi jedan naš istaknuti privrednik i hladnjačar, koji mi se pohvalio dobrom saradnjom sa lokalnom samoupravom koja mu je maksimalno izašla u susret u smislu pribavljanja svih neophodnih dozvola i papirologije. Nadam se da će i privreda Priboja krenuti tim pravcem.", rekao je Todorović. On je kazao da je poljoprivreda jedna od šansi Priboja, ali i cele Srbije, ali ne samo poljoprivreda već i tekstilna industrija, gde treba i u tom smislu pronaći model saradnje Priboja i Arilja, obzirom da u Arilju nedostaje radne snage u tekstilnoj industriji. Nije isključeno da u budućnosti u Priboju bude otvoren pogon tekstilne industrije iz Arilja, rekao je prvi čovek ariljske opštine.

Na sastanku je bilo reči i o problemima sa kvarovima na dalekovodoima u Zlatiborskom okrugu i vanrednim mera koje su uvedene zbog snežnih padavina. Direktor Elektrodistribucije Užice Vladimir Dogandžić rekao je da u otklanjanju kvarova na dalekovodima su sve ekipe elektromontera, tako da se polako ide ka potpunoj sanaciji havarije na dalekovodima. Reči je bilo i o planovima izgradnje elektroenergetskih postrojenja u Priboju, odnosno planirane trafostanice, čijom izgradnjom se dugoročno rešava problem loših naponskih prilika. Prema ranijim dogovorima, izgradnja ove trafostanice planirana je da počne u 2015. godini, a završetak radova planiran je u 2018. godini. Izgradnja nove trafostanice u Priboju tako bi postala jedna od najvećih investicija EPS-a, vredna preko 400 miliona dinara.