slideshow04

Održane 37. Limske večeri poezije

Na KONKURS 37. Limskih večeri poezije ove godine pristiglo je 439 radova učenika od V do VIII razreda iz 29 gradova Srbije i Crne Gore. Žiri u sastavu Tode Nikoletić, Nataša Ivanović i Jovanka Vukanović, odabrao je šest finalista koji su nastupili na finalnoj večeri manifestacije 20. marta u velikoj sali Doma kulture „Pivo Karamatijević“ u Priboju.

Nakon nastupa finalista, žiri je doneo odluku:
NAJVEDRIJA PESMA:
Nevena Malešić, OŠ "Dušan Tomašević Ćirko", Velika Župa
Pesma: “Menjam sebe, menjam svet"
NAJMAŠTOVITIJA PESMA:
Sofija Rađenović 7. razred, OŠ “Stefan Mitrov Ljubiša” Budva
Pesma: “Šminkerica hobotnica”
3. NAGRADA:
Minja Ćupurdija, 8.razred, OŠ "Dositej Obradovic", Voždovac,
Pesma: “Sjaj”
3. NAGRADA:
Tamara Mitrović, 5. razred, OŠ "Nada Popović", Kruševac
Pesma: "Drugarstvo"
2. NAGRADA:
Ana Gavović, 8. razred, OŠ “ Dimitrije Tucović” Čajetina
Pesma: “Livada”
1. NAGRADA:
Kristina Šarančić, 8. razred, OŠ „Salko Aljković“ Pljevlja
Pesma: “Stanje svemira”
Nagrade najboljima su obezbedili Dom kulture Priboj, „Zavod za izdavanje udžbenika“ iz Podgorice, „Prosvetni pregled“ iz Beograda, „Zmajeve dečje igre“ iz Novog Sada, i OŠ „Branko Radičević“ iz Priboja.
U tradicionalnom segmentu manifestacije "Gost pesnik" nastupio je dečji pesnik Miroslav Kokošar, iz Beograda, dok je u muzičkom delu programa nastupila je Ksenija Stanković, učenica sedmog razreda OŠ „Vuk Karadžić“ iz Priboja.
Drugog dana manifestacije, 22. marta (subota) finalisti i gosti imali su književni susret u OŠ „Branko Radičević“ u Priboju u 11 časova. Voditelj 37. Limskih večeri poezije bio je glumac Milorad Damjanović, dok je organizator tradicionalno bio Dom kulture „Pivo Karamatijević“, pod pokroviteljstvom Opštine Priboj.

37 limske veceri decje poezije pobednica