slideshow04

Preduzetnici potpisali ugovore o bespovratnim sredstvima sa Fondom za razvoj i Opštinom Priboj

Danas je u kabinetu predsednika opštine Priboj, održano svečano potpisivanje ugovora 17 preduzetnika sa Fondom za razvoj opštine Priboj i Opštinom Priboj o bespovratnim sredstvima za otvaranje novih radnih mesta i kupovinu nove opreme.

Završetkom poslednjeg Konkursa Fonda za razvoj omogućeno je otvaranje 96 novih radnih mesta u opštini Priboj u privatnom sektoru. Protekle godine doneta je odluka o angažovanju 9.000.000,00 dinara na ime raspodele novčanih sredstava za investicije i nabavku osnovnih sredstava - razvoja preduzetništva višeg nivoa zapošljavanja i samozapošljavanja, tako da su sve prijave sa urednom dokumentacijom prihvaćene, njih 60. Prvih 14 preduetnika potpisali su ugovore krajem decembra 2014. godine.
Konstatujući da je danas izuzetno teško opstajati u privatnom poslu, predsednik opštine Priboj Lazar Rvović, rekao je da je ovo zapravo preraspodela novca koji se od privatnih preduzetnika slio u kasu lokalne samouprave, ali i da mogu očekivati i u budućnosti ovakve vidove podrške i stimulacije.
"Suštinski je bitno da se zaposli bar jedan čovek. Nadam se da ćemo u budućnosti biti u prilici da vam izađemo u susret sa mnogo većim sredstvima.", rekao je Rvović.
Na svečanom potpisivanju ugovora, akcenat je dat i međusobnoj saradnji preduzetnika i aktiviranju u radu Opšteg udruženja preduzetnika, kojem lokalna samouprava daje nesebičnu podršku.
Predsednik Fonda za razvoj opštine Priboj, Gavrilo Bujišić je podsetio da se u okviru ovog poslednjeg poziva zaposlilo 96 ljudi, a ukupno za dve godine 150 ljudi, što nije mali broj obzirom na veličinu naše opštine, budžeta ali i stope nezaposlenosti. U narednom periodu očekuje se potpisivanje ugovora sa preostalim preduzetnicima koji su u okviru ovog poziva dobili bespovratna sredstva.
S.M.

potpisivanje-ugovora-fond-za-razvoj-mart15