slideshow04

Potpisan Ugovor o prenosu prava svojine sa države na opštinu Priboj

Danas je u Priboju zaključen Ugovor o prenosu prava javne svojine na nepokretnostima na drugog nosioca javne svojine, bez naknade, između Republike Srbije i Opštine Priboj. Predmet ovog ugovora je prenos vlasništva nad Pogonom 4 sa države na Opštinu, čime se stvaraju uslovi za dalji privredni razvoj i napredak pribojske opštine.

potpisivanje ugovora direkcija za imovinu 1

Ugovor je u ime Republike Srbije potpisao v.d. direktora Republičke direkcije za za imovinu Republike Srbije, Jovan Vorkapić a u ime Opštine Priboj, predsednik Opštine, Lazar Rvović. Kako je još predhodnim ugovorom o zameni ispunjenja bilo precizirano, Vlada Republike Srbije je saglasna da se potraživanja koja Republika Srbija ima prema Korporaciji FAP a.d. iz Priboja izmire davanjem umesto plaćanjem, i to prenosom imovine Korporacije FAP a.d. u vlasništvo države, dok se novim ugovorom, nepokretnosti (zemljište i objekti) koje je Republika Srbija stekla putem ove zamene ispunjenja, prenose iz javne svojine države na javnu svojinu opštine Priboj, bez naknade, uz obavezu da opština Priboj tim sredstvima osnuje posebno privredno društvo.
Kako je prilikom potpisivanja Ugovora, rekao v.d. direktora Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije Jovan Vorkapić, jednim ovakvim ugovorom daju se krila daljem privrednom razvoju ne samo Priboja, već cele regije.
Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović je konstatovao da je ovo veliki dan za Priboj, jer je opština dobila u svojinu najvredniji deo FAP-a. Osim formiranja Slobodne zone, očekuje se finalizacija dogovora sa finskim investitorom “Sisu auto”, obzirom da su već gotovi projekti za rekonstrukciju ovog postojenja, u kome će biti pokrenuta najsavremenija proizvodnja. On je kazao da je ovo do sada prvi pravi pristup jedne Vlade ove države, kojoj se zahvalio na interesu da reši suštinski bitna pitanja ne samo Priboja, već regije i države.
Jovanu Vorkapiću v.d. direktoru Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije, predsednik opštine Priboj danas je uručio Povelju zahvalnosti, za poseban doprinos u ostvarivanju interesa pribojske opštine i privredni razvoj opštine Priboj.

potpisivanje ugovora direkcija za imovinu 2