slideshow04

Opština Priboj nagradila najbolje učenike

U opštini Priboj postala je praksa ali i tradicija nagrađivanje najboljih učenika, onih koji su ostvarili zavidne rezultate u kontinuitetu svog školovanja, na takmičenjima u okrugu i republici. Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović, kako tradicija nalaže, danas je organizovao u Amfiteatru Zavičajnog muzeja u Priboju godišnji prijem najboljih učenika na kraju svog osmogodišnjeg i srednjoškolskog obrazovanja, ali i prvoplasiranih, drugoplasiranih i trećeplasiranih na pojedinačnim i ekipnim okružnim i republičkim takmičenjima.

Kako je odlukom Opštinskog veća na poslednjem zasedanju utvrđeno, nagrade su dobili učenici koji su osnovno i srednje obrazovanje završili sa prosečnom ocenom 5,00 i to u iznosu od 8.000 dinara. Nagrade su dobili i učenici koji su ostvarili zavidne rezultate na republičkim i međuokružnim takmičenjima, pa su tako učenici koji su osvojili prvo mesto na republičkim takmičenjima nagrađeni sa po 10.000 dinara, drugo mesto sa 8.000 i treće mesto sa po 7.000 dinara. Nagrada za učenike koji su osvojili prvo mesto na okružnom takmičenju je 5.000 dinara, drugo 3.000 i treće mesto 2.000 dinara. Ove godine nagrade su bile predviđene i za učenike koji su osvojili neka od prva tri mesta na okružnom ekipnom takmičenju, i to za prvo mesto po 2.000 din, drugo 1.500 i treće 1.000 dinara.
Opština Priboj, kao i protekle godine nagradila je i mentore učenika koji su ostvarili uspeh na republičkim takmičenjima u iznosu nagrade koju je ostvario učenik, a za posebno iskazan rad i trud u pripremi učenika za školska takmičenja, sa iznosom od 10.000 dinara nagrađen je Bratislav Bojanić.
Svi učenici su osim novčanih nagrada dobili i knjigu kao simboličan poklon za postignute uspehe, ali i buduće rezultate koji se od njih očekuju. Predsednik Opštine Lazar Rvović je na dodeli nagrada čestitao učenicima na odličnim rezultatima i poručio da lokalna samouprava veruje u njih, tako da će podsticaja biti i ubuduće. On je podsetio i na to da Priboj iako mala i opština sa ne mnogo sredstava, ipak mnogo ulaže i ulagaće u obrazovanje, kulturu i sport.
"Samo ove godine stipendirali smo 10 talentovanih studenata, obezbedili smo 100 stipendija za materijalno ugrožene studente, 50 jednokratnih pomoći za takođe materijalno ugrožene studente, finansirali smo odlazak najboljih srednjoškolaca i studenata u Cern, podržavamo i odlazak u Petnicu i uvek ćemo naći način da prave rezultate nagradimo i način da pomognemo.", rekao je Rvović.
Svečani godišnji prijem najboljih učenika u pribojskoj opštini postao je tradicija proteklih osam godina, a na ovaj način lokalna samouprava, osim što nagrađuje za najbolje rezultate, stimuliše rad i razvoj mladih u lokalnoj zajednici.
S.M.

dodela nagrada ucenicima 2015