slideshow04

Održana 66. sednica Opštinskog veća opštine Priboj

Danas je održana 66. po redu sednica Opštinskog veća opštine Priboj. Na redovnom zasedanju kojim je danas predsedavao zamenik predsednika opštine Priboj Milovan Stojkanović, razmotreni su i prosleđeni u skupštinsku proceduru izveštaji o radu i finansijskom poslovanju JP "Direkcija za izgradnju Priboja" i JKP "Usluga" za 2014. godinu, dok je bilo i dopuna dnevnog reda.

Izveštaj JP "Direkcija za izgradnju Priboja" o ostvarenjima i realizaciji uređenja građevinskog zemljišta, tekućeg održavanja komunalnih objekata i izgradnji objekata pohvaljen je od strane pribojskih većnika, uz sugestije i smernice za dalje poslovanje, ali je i Izveštaj o radu i finansijskom poslovanju JKP "Usluga" za 2014.godinu pohvaljen i prihvaćen uz veliko odobravanje. Ovi izveštaji trebalo bi da se nađu pred pribojskim odbornicima naredne sedmice.

Danas je i doneto Rešenje za poništenje dva rešenja Poreske službe Opštinske uprave Priboj i to od 6. i 7. novembra 2014. godine.

Dnevni red je dopunjen sa dve tačke, pa se raspravljalo i o Odluci o unosu nenovčanog uloga u osnovni kapital privrednog društva "Industrijski parkovi doo Priboj" i o Odluci o subvencionisanju kamatne stope na kratkoročne kredite za registrovana poljoprivredna gazdinstva. Odlukom o unosu nenovčanog uloga u osnovni kapital privrednog društva "Industrijski parkovi doo Priboj", Opština koja je osnivač ovog privrednog društva, kao nenovčani ulog u osnovni kapital ovog društva unosi odrđene nepokretnosti (navedene u Odluci), a vrednost nenovčanog uloga (nepokretnosti) po proceni iznosi 1.228.166.091,00 dinara.

Opštinsko veće je donelo Odluku o subvencionisanju kamatne stope na kratkoročne kredite za registrovana poljoprivredna gazdinstva, kojom se opredeljuje iznos od 2.000.000,00 dinara iz budžeta opštine Priboj za subvencionisanje kamatne stope registrovanih poljoprivrednih gazdinstava za 2015. godinu iz sredstava Odluke o budžetu za 2015. godinu u razdelu 3 - funkcija Opštinska uprava - razvoj poljoprivrede pozicija 78-klasifikacija 451. Korisnici ovih sredstava će biti registrovana poljoprivredna gazdinstva sa aktivnim statusom za tekuću godinu registrovana na teritoriji opštine Priboj, aktivna minimum godinu dana a koja su izmirila lokalne javne prihode. Odlukom je predviđeno da krediti budu namenjeni za obrtna sredstva kao što su za kupovinu repromaterijala-semenske robe, mineralnih đubriva, pogonskog goriva, stočne hrane, stoke za tov, kao i godišnji zakup poljoprivrednog zemljišta, plaćanje različitih obaveza ka dobavljačima i porez. Svako poljoprivredno gazdinstvo ima pravo na jedan kredit koji ne može biti veći od 150.000,00 dinara niti manji od 50.000,00 dinara. Korisnik kredita biće u obavezi da vrati glavnicu kredita banci u periodu od 12 meseci nakon potpisivanja ugovora, prema dinamici koju dogovori sa bankom , s tim da je prvih 6 meseci oslobođen obaveze vraćanja kredita. Poljoprivredna gazdinstva bi kredite koristila preko banke koja ponudi najbolje uslove subvencionalne kamate, a sav rizik oko odobrenja i naplate kredita snose banke.

Dnevni red sednice možete pogledati ovde.

53-sednica-opstinskog-veca