slideshow04

Opštinsko odmaralište u novom ruhu - završna faza radova

Planom Kapitalnih investicija opštine Priboj planirana je rekonstrukcija dečjeg odmarališta u Sutomoru u roku od tri godine. Radovi na rekonstrukciji su pri kraju, tako da će ovo odmaralište kapaciteta 60 ležajeva uskoro moći poslužiti svojoj nameni. Radovi na eksterijeru planirani su za sledeću godinu, kada će se izdvojiti dodatnih pet miliona dinara za uređenje, a kakvo je stanje u završnoj fazi radova za ovu godinu, proverili su nadzorni organi opštine Priboj, koji su u poseti odmaralištu bili u sredu 12. avgusta.

sutomore-renoviranje

Prema rečima predsednika opštine Priboj Lazara Rvovića, koji se na licu mesta uverio u kvalitet radova i poštovanje rokova, ono što je do sada urađeno, dobro je urađeno.

"U skladu je sa osnovnim ciljem koji smo imali, da napravimo da naša deca u pravim uslovima, adekvatnim uslovima imaju šansu po pristupačnim cenama da letuju i odmaraju, odnosno ne samo deca, svi naši građani, sa aspekta kvaliteta zadovoljan sam onim što sam zatekao." rekao je Rvović. Ipak, dešavaju se i nepredviđene okolnosti pa se rokovi uvek ne mogu ispoštovati.

Kako je Rvović rekao, Priboj je jedna od retkih opština koja poseduje jedan objekat ove prirode, u drugoj državi i opština koja želi u isti da ulaže u službi svojih građana, iako su objekti ove namene u državnom vlasništvu uglavnom devastirani.

"Ovo će biti na usluzi na prvom mestu Pribojcima i nemamo nameru ovde da pravimo komercijalu i profit". Odmaralište će poslužiti i deci slabijeg materijalnog stanja, deci sa posebnim potrebama koji će moći koristiti isto besplatno, dok će za druge korisnike biti po najjeftinijim cenama, rekao je predsednik opštine Priboj.

Opština je Planom kapitalnih investicija predvidela da izdvoji 17 miliona dinara za rekonstrukciju ovog odmarališta, a još prošle godine izvršena je rekonstrukcija krovnog pokrivača, zamena oluka i izmenjena je kompletna vanjska drvena stolarija sa novom pvc stolarijom. Ove godine pri kraju je rekonstrukcija levog krila odmarališta, kompletna rekonstrukcija vodovoda i kanalizacije, elektroradovi, finalna obrada svih površina od podova do plafona. Novina je da će svaka soba imati svoje kupatilo i toalet, kablovsku televiziju, internet konekciju kao i sve druge standardne usluge kada su objekti ove namene u pitanju, ali će pristup biti olakšan i osobama sa invaliditetom.

Prema rečima direktora ovog odmarališta Aleksandra Mandića, deca Priboja će ukoliko sve bude po planu, moći da koriste objekat već krajem meseca po promotivnoj ceni. Pribojsko odmaralište ima dugu tradiciju i postoji i radi od 1968. godine, a rekonstrukcijom koju finansira opština Priboj konačno će, već ove godine poslužiti svojoj nameni, u novom i savremenom ruhu po najnovijim standardima.

S.M.