slideshow04

Fond za razvoj opštine Priboj - Potpisivanje ugovora sa preduzetnicima

U petak 21. avgusta u kabinetu predsednika Opštine sa početkom u 10 časova, obaviće se potpisivanje ugovora sa preostalim preduzetnicima sa rang liste, koji su na Konkursu Fonda za razvoj opštine Priboj dobili bespovratna sredstva za otvaranje novih radnih mesta i sredstva za kupovinu nove opreme.

Ugovore sa Fondom i Opštinom Priboj potpisaće preduzetnici od 33. do 60. broja na rang listi, koja je objavljena nakon završetka Konkursa. Do sada su ugovore potpisali preduzetnici do rednog broja 32, a poslednje potpisivanje obavljeno je 27. marta ove godine.

Nakon sednice Upravnog odbora Fonda za razvoj opštine Priboj, održane 4. decembra 2014. godine, doneta je odluka da se prihvate sve prijave sa urednom dokumentacijom, pa je od prispelih 63 zahteva, prihvaćeno 60, uglavnom baziranih na zahtevu za dobijanje sredstava za otvaranje novih radnih mesta, dok je bilo i zahteva za dobijanje sredstava za kupovinu opreme. Opština Priboj donela je odluku o angažovanju 9.000.000,00 dinara na ime raspodele novčanih sredstava za investicije i nabavke osnovnih sredstava - razvoja preduzetništva višeg nivoa zapošljavanja i samozapošljavanja, za ovu budžetsku godinu. Na taj način, u 2015. godini otvoriće se 96 novih radnih mesta kroz ovaj vid pomoći i podsticaja lokalnim preduzetnicima.

Konačnu rang listu možete pogledati ovde.