slideshow04

Savo Milošević u Priboju: Uskoro veštačka trava za sportiste i rekreativce

Opština Priboj jedna je od retkih opština u Srbiji, koja znatna sredstva izdvaja za sport, čulo se danas kao pohvala na sastanku rukovodstva pribojske opštine i predstavnika Fudbalskog saveza Srbije. Povod za posetu je ulaganje u sportsku infrastrukturu, odnosno fudbalske terene u čemu će u narednom periodu opština Priboj imati nesebičnu podršku Fudbalskog saveza Srbije.

savo milosevic u priboju

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović primio je danas sa saradnicima potpredsednike Fudbalskog saveza Srbije, Savu Miloševića i Željka Kojića, sa kojima se razgovaralo o mogućnostima ulaganja u fudbalsku sportsku infrastrukturu u Priboju, koja je poslednjih par godina u nešto lošijem stanju. Reč je o sportskoj podlozi za fudbalski teren, odnosno veštačkoj travi, koja nudi niz prednosti u odnosu na tradicionalne podloge. Popularnost sporta, pre svega fudbala, profesionalnog i rekreativnog koja je u konstantnom porastu u opštini Priboj, dovela je do toga da je Priboju kao i većim gradovima u Srbiji danas potrebna modernija sportska infrastruktura a samim tim i bolji uslovi za sportiste i rekreativce. Kako je rekao proslavljeni fudbalski reprezentativac a danas potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije, stvorile su se mogućnosti da Savez izađe u susret opštini Priboj i pomogne u tome da svojim sportistima i rekreativcima omogući bolje uslove.

"Priboj je inače jedna od retkih opština koja ulaže velika sredstva u sport, ako ne i najviše, što je fenomenalan podatak.", rekao je Milošević, koji je nakon što je obišao gradski stadion i prostorije Sportskog centra Priboj obećao i podršku u rekonstrukciji terena.

Sportska trava kojom bi bio pokriven fudbalski teren na gradskom stadionu je najjeftinija za održavanje, a osim niza prednosti koje sa sobom nosi, ona je i ulaganje u budućnost Priboja i budućnost dece, koja su najviši interes Priboja, rekao je predsednik opštine Priboj Lazar Rvović.

Nakon dogovora sa potpredsednicima Fudbalskog saveza, u narednom periodu radiće se na obezbeđivanju kompletne tehničke dokumentacije kako bi se što pre približili željenom cilju, pripremi i montaži sportske trave za stadion u Priboju. Sportska trava za pokrivanje fudbalskih terena omogućava pet puta duži period eksploatacije u odnosu na prirodnu travu, mogućnost održavanja utakmica pod bilo kojim vremenskim uslovima, zahteva minimalno održavanje, nudi bolji komfor prilikom igranja i onemogućava povrede. Bolji uslovi za treniranje i igranje bili bi stvoreni i Fudbalskom klubu "FAP" koji je iz Zone Drina prešao u viši rang takmičenja.