slideshow04

Počeli radovi na izgradnji putnog pravca prema Slobodnoj zoni Priboj

Juče su započeti radovi na rekonstrukciji kao i izgradnji nove deonice putnog pravca prema Slobodnoj zoni Pirboj u okviru aktivnosti koje Vlada Srbije preduzima sa ciljem privrednog oporavka Priboja kroz iznalaženje strateškog partera FAP-u.

Ovde se radi o putnom pravcu duzine 3 kilometra, koji će biti u veoma kratkom roku rekonstruisan, a vrednost radova iznosi 55 miliona dinara. Radove finansira Vlada Srbije kroz nadležno ministarstvo.

Možemo slobodno reći da je brzom reakcijom i još jednom u nizu podrškom Vlade Srbije rešen problem koji su mnogi investitori naveli prilikom razgovora i obilaska ovog industrijskogh kompleksa, a to je upravo pristupna saobraćajnica.

Ovim je infrastrukturni okvir Slobodne zone Priboj zaokružen na jednom veoma visokom nivou. Pre nekoliko dana su završeni radovi na ispunjenju tehničkih uslova za Slobodnu zonu (osevteljenje, ograda, čišćenje i uređenje prostora) i ispunjen niz standarda koji su traženi, a tehnička komisija nadležnih ministarstava je izvršila tehnički prijem slobodne zone.

Iako Slobodna zona Priboj, a nekadašnji FAP-ov pogon Preseraj, sada imovinsko pravno priprada lokalnoj samoupravi ona za opštinu Priboj predstavlja temelj i platformu na kojoj će biti kreiran projekat privatizacije FAP-a i mnogi resursi su angažovani u tom pravcu.

U ovom trenutku postoji nekoliko veoma ozbiljnih komapnija zainteresovanih za ulaganje i pokretanje proizvodnje u Slobodnoj zoni Priboj, a opština Priboj uz zahvalnost za dosadašnju pomoć gaji veliki optimizam baziran na činjenici da su premijer Srbije i njegovi saradnici direktno uključeni u pregovarački postupak sa ovim kompanijama i da su istrajni na resavanju ovog velikog i jednog u nizu nasleđenih problema koje je zatekla ova Vlada.

put-slobodna-zona