slideshow04

Završen projekat "Vaš novac za vaš Priboj"

Uspešno je realizovan i sproveden do kraja projekat za unapređenje rada lokalne poreske administracije "Vaš novac za vaš Priboj", koji je finansiran od strane Evropskog Progresa, sredstvima Evropske unije i Vlade Švajcarske.

Predlog projekta izradila je Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj u saradnji sa lokalnom poreskom administracijom, a projekat je za opšti cilj imao poboljšanje upravljanja javnim finansijama u opštini Priboj kroz proširenje poreske baze i podizanje svesti građana o ispunjavanju svojih poreskih obaveza. Projekat je trajao 7 meseci, dok je 5 meseci četvoro operatera radilo na terenu, a jedan unosio prikupljene podatke i obrađivao prijave. Projekat je u potpunosti opravdao očekivanja i novčana sredstva, na taj način što će rezultati biti multiplikovani kroz naredne godine i punjenje budžeta opštine Priboj. Baza poreskih obveznika se povećala, što će svakako voditi većem punjenju budžeta kroz porez. Novac koji će se na ime poreza u narednom periodu sliti u opštinski budžet, kako i samo ime projekta "Vaš novac za vaš Priboj" govori, biće iskorišćen za poboljšanje života građana sa teritorije opštine Priboj, kroz ulaganje u infrastrukturu, školstvo, zdravstvo i kulturu.

Ukupna vrednost projekta koji je odobren od strane Evropskog PROGRESA je 10.416,50 eura, od toga 81,60% finansirao je Evropski PROGRES, dok je opština Priboj učestvovala sa 18,40%.

S.M.

evropski progres logo veliki
evropski progres logo
kler logo h