slideshow04

Završeni Dani Danila Lazovića - pobednik Strahinja Blažić

Treći po redu festival "Dani Danila Lazovića" završen je protekle subote u Priboju, a pobednik manifestacije je student Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu Strahinja Blažić. U okviru takmičarske večeri predstavilo se 11 studenata glume iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije, a najboljem je dodeljena "Povelja Danila Lazovića" i 1.000 evra u dinarskoj protivvrednosti koja je obezbeđena pod pokroviteljstvom predsednika Opštine.

Trodnevni festival počeo je izložbom novinskih članaka posvećenih karijeri Danila Lazovića, a publika je bila u prilici da pogleda i predstavu "Zasluženi odmor" Amaterske pozorišne scene, kao i izložbu "Čuvari Podrinja" autora Dragiše Milosavljevića.

Priređen je i program "Danilu u čast" u kome su učetvovali glumci Beogradskog dramskog pozorišta Vesna Čipčić, Slobodan Ninković, Marko Živić, Ljubinka Klarić, Milan Čučilović, domaćin festivala Mihailo Laptošević. Domaćin programa "Danilu u čast" bio glumac Miodrag Krstović.

Publici su se u okviru završne večeri predstavili umetnica Svetlana Stević, Ivan Bosiljčić i pobednica drugog Internet konkursa u govorenju poezije Milica Ožegović. Stručni žiri u takmičarskom delu večeri činili su profesor Fakulteta dramskih umetnosti Radovan Knežević (predsednik), glumac Ivan Bosiljčić, direktor Beogradskog dramskog pozorišta Slobodan Ćustić, glumica i prošlogodišnja pobednica Milica Janketić i Jelena Lazović, koja je već treću godinu član žirija u ime porodice Lazović.

dani danila lazovica treci festival