slideshow04

U Priboju održan sajam policije pod sloganom "Sajam za budućnost"

Povodom dana policije, u Priboju je danas, na terenima između škola u novom delu grada, održano okupljanje pod sloganom "Sajam za budućnost". U okviru ove manifestacije, građanima Priboja, svoj rad su približile službe Ministarstva unutrašnjih poslova, policija, institucije koje sarađuju sa policijom, udruženja građana i sportski klubovi.

mup sajam 2016

Osim što je građanima Priboja predstavljen rad organa javnog reda i mira, u vidu zanimljivih sadržaja, izlaganjem opreme, naoružanja i vozila, pokaznim vežbama i demonstracijom borilačkih veština, ovom manifestacijom i neposrednom komunikacijom između građana i policije, ista je približena građanima i kao takva, pokazala otvorenost ali i brigu za decu i njihovo bezbedno detinjstvo. Osim što je policija približena građanima kroz neformalni oblik druženja i javnog okupljanja, poslala se i jasna poruka o dobroj saradnji svih institucija na lokalnom nivou sa MUP-om, počev od lokalne samouprave, preko javnih preduzeća i ustanova, do udruženja građana.

Građanima Priboja danas je predstavljena policijska oprema koja se koristi u svom svakodnevnom radu, zatim vatrogasna i policijska vozila. Policijski službenici više odeljenja policije, predstavili su između ostalog i deo preventivnih aktivnosti, koje su u toku ove godine sproveli na području grada. Posebnu pažnju privukli su štand i prezentacija Odeljenja saobraćajne policije, koji su se građanima i deci predstavili sa sloganom pod nazivom „Bezbedno učešće dece u saobraćaju“. Predstavnici Regionalnog centra granične policije predstavili su opremu koju koriste u svom radu, a deca i građani mogli su da se druže i sa svojim kontakt policajcima. Na istom prostoru, predstavili su se sportski klubovi i udruženja građana, sa ciljem da deci, učenicima i građanima predstave aktivnosti kojima se bave, tako im podignu svest o značaju zdravih stilova života i pozovu ih da se uključe u neku od ponuđenih aktivnosti i što sadržajnije provedu slobodno vreme, u čemu imaju podršku policije.

Poruka današnjeg sajma i okupljanja je da se učenici i građani posvete zdravom životu, sportskim aktivnostima, druženju, umetnosti i prirodi, da izaberu pravi put na kome nema nasilja, alkohola, droge i drugih poroka kao i da razvijaju kod sebe i drugih sklonosti ka pravim vrednostima, u čemu će uvek imati nesebičnu podršku policijskih službenika u njihovoj lokalnoj zajednici.