slideshow04

Premijera pozorišne predstave "Laki komad" u Domu kulture "Pivo Karamatijević"

U ponedeljak, 3. oktobra biće održana premijera nove pozorišne predstave Amaterske pozorišne scene iz Priboja, proslavljenog pozorišnog dela "Laki komad", rađenog po tekstu Nebojše Romčevića, a u režiji našeg proslavljenog glumca Beogradskog dramskog pozorišta, Milorada Mikice Damjanovića. Ekipa iz "Čaršije" i "Zasluženog odmora", ovaj put je osvežena novim saradnicima, a sve zahvaljujući pomoći lokalne samouprave, koja izdvajanjem posebnih sredstava za pozorište, neguje kulturni duh Priboja, koji će uskoro imati svoje repertoarsko, poluprofesionalno pozorište.

laki komad plakat

"Laki komad" je komedija koja prikazuje različite karaktere, odnose, ljude izgubljene u vremenu i prostoru, ali i spremne, usled određenih životnih okolnosti, na izdaju, prevaru, pa čak i ubistvo kako bi se domogli novca i lepšeg života. Za profesionalnu scenografiju i kostime, angažovana je Pribojka iz Beograda, Sanja Mimić, dok su njeni asistenti Ibrahim Ćata Hasanagić i Slobodanka Klačar.

Uloge:
Đorđe - Saša Bjelić
Seka - Dragana Vidaković
Tetka Dara - Zejna Alić
Rade - Mirko Tošić
Drogirani kreten - Milica Ožegović
Gospodin - Hasan Čičić
Otac - Ibrahim Ćata Hasanagić

Ekipu koja je radila na pripremi predstave čine takođe:
Inspicijent - Biljana Pavlović
Sufler - Eva Vidaković
Dizajn svetla - Džemail Leđenović
Dizajn zvuka - Elma Leđenović
Izrada scenskog kostima - prof. Snežana Pešić Rajić i salon "VINKOP"
Stolarski radovi - Mitko Saračević
Postavka šminke - Jovana Matić
Montaža tona - Goran Reković

Predstava je rađena po tekstu poznatog dramskog pisca Nebojše Romčevića, koji nije tražio nadoknadu za predstavu po njegovoj drami. Premijera će biti održana u Velikoj sali Doma kulture, u ponedeljak, 3. oktobra u 20 časova. Repriza je zakazana za tri dana kasnije, u četvrtak, u 20 časova. Pokrovitelj je Opština Priboj.