slideshow04

Dom kulture "Pivo Karamatijević": Projekcije filmova

12.10.2016. (sreda) u 17:30h - DOM GOSPODJICE PEREGRIN ZA ČUDOTVORNU DECU(3D)
12.10.2016. (sreda) u 20:00h - JESEN SAMURAJA

12.10.2016. (sreda)

DOM GOSPODJICE PEREGRIN ZA ČUDOTVORNU DECU(3D): u 17:30h
Priča prati šesnaestogodišnjeg Džejkoba čiji život teče potpuno mirno sve do strašne smrti njegovog dede, koja se dogodila pod sumnjivim okolnostima. Džejkobu do ruku dospeva tajanstveno pismo koje ga odvodi na velško ostrvo i do doma gospođice Peregrin za čudnovatu decu.Film je rađen prema istoimenom romanu Ransoma Rigsa iz 2012. godine, u kome se proza prepliće i dopunjuje fotografijama. Reditelj filma je legendarni Tim Barton, a scenario je uradila Džejn Goldman. Ulogu gospođice Peregrin tumači Eva Gren, a u ostalim ulogama pojaviće se Semjuel L. Džekson, Asa Vaterfild, Džudi Denč i mnogi drugi. Serijal knjiga „Dom gospođice Peregrin za čudnovatu decu“ za srpsko tržište objavljuje novosadska izdavačka kuća Orfelin.
Ulaz 250 din.

 

jesen samuraja

12.10.2016. (sreda)

JESEN SAMURAJA: 20:00h
"Jesen samuraja" je ljubavna priča sa mnogo smeha, ali i nežnih emocija. Glavni junak Vladica (Petar Strugar) je profesionalni karatista, šarmantni bonvivan koji je nekada bio veliki talenat, ali nije napravio veliku karijeru zbog prevelike sklonosti ka provodu i noćnom životu. Po okončanju karijere vraća se u rodni grad i zaljubljuje se u Snežanu (Hristina Popović) i vezuje za nju i njenog malog sina Vukašina. Vladica želi da se brine o njima, ali shvata da ne ume da radi ništa osim karatea. Njegova potraga za poslom koji bi mu omogućio da brine o porodici koju je upravo počeo da stvara dovodi ga u niz urnebesnih situacija.
Scenarista filma Dimitrije Vojnov otkriva kako je tekao rad na scenariju za ovaj film: ”Ideju za scenario dobio sam slušajući priču jednog kolege koji se ozbiljno bavio karateom, ali je onda napustio sport kada je krenuo na studije. Ipak, ostao je u kontaktu sa drugovima iz sportskih dana i mnogi od njih su ostali u karateu. Jako mi je bila interesantna priča o tome šta se dešava sa ljudima koji posvete ceo život jednom amaterskom borilačkom sportu i šta se dešava sa njima kada prestanu da se takmiče. S druge strane, borilački sportovi regrutuju svoje polaznike baš kroz filmove i popularnu kulturu i bilo mi je jako zanimljivo da uvedem taj filmski prikaz borbe kao nešto što igra jako važnu ulogu u životima mojih junaka. I onda je prirodno izrasla priča o junacima koje su oblikovali borilački filmovi, a onda u jednom trenutku i oni postaju protagonisti takve priče.
Ulaz 250 din.