slideshow04

Javni poziv bankama zainteresovanim za kratkoročno kreditiranje privrednih subjekata sa teritorije opštine Priboj uz učešće Opštine Priboj u subvencionisanju kamate na kredite za nabavku obrtnih sredstava

Na osnovu programa rada Fonda za razvoj opštine Priboj i člana 18. Stav 10. Statuta opštine Priboj i Odluke Veća opštine Priboj o subvencionisanju kamtne stope na kratkoročne kredite za privredne subjekte br. 06-206 od 23.09.2016. godine, Predsednik opštine Priboj raspisuje:

Javni poziv bankama zainteresovanim za kratkoročno kreditiranje privrednih subjekata sa teritorije opštine Priboj uz učešće Opštine Priboj u subvencionisanju kamate na kredite za nabavku obrtnih sredstava

1. Pozivaju se banke zainteresovane za kratkoročno kreditiranje privrednih subjekata sa teritorije opštine Priboj (registovano sedište i delatnost u opštini Priboj) za nabavku obrtnih sredstava, troškove nabavke mašina i opreme, radi osavremenjavnja procesa proizvodnje, stabilizacije proizvodnje, investiranje u nova savremena sredstva za rad i proizvodnju u cilju razvoja predzžuzetništva, izgradnja, rekonstrukcija i adaptacija poslovnog prostora novozapošljavanje.

 

2. Opšti uslovi koje moraju ispuniti zainteresovane banke:

- Da namenski kratkoročno od 12 do 36 meseci kreditiraju nabavku obrtnih sredstava iz tačke 1. Ovog Javnog poziva. Da se namensko kreditiranje definiše u Ugovoru o plasmanu kredita na osnovu dokumenata o nabavci robe i usluga (faktura, ugovor, ostala dokumentacija) koji čini sastavni deo zahteva opštini za naplatu subvencionisanog dela kamate.
- Korisnik kredita stupa u kreditni odnos sa bankom, procenu kreditnog rizika i odobrenje kredita vrši banka u skladu sa svojom poslovnom politikom.
- Minimalan iznos kredita za koji će se subvencionisati kamata je 100.000,00 dinara, a maksimalan iznos kredita za koji će se subvencionisati kamata je 1.500.000,00 dinara.
- Dinamika i način otplate glavnice: u jednakim mesečnim anuitetima.
- Jednokratnu naknadu za obradu kredita snosi korisnik kredita.
- Sav rizik odobrenja i naplate kredita od korisnika snosi banka, uz obezbeđenje namenskog praćenja plasmana čiju kontrolu će banka omogućiti Opštini Priboj.
- Sredstva kojima će Opština Priboj subvencionisati deo kamatu na dodeljne kredite iznose 3.000.000,00 dinara. Opština Priboj će subvencionisati kamatu do utroška sredstava a najkasnije do 31.12.2016. godine
- subvencionisanje kamatne stope neće se vršiti za kredite koji se koriste za: 1. organizovanje igara na sreću i lutrija i sličnih delatnosti i namena; 2. proizvodnju i promet roba i usluga koje se prema domaćim propisima ili međunarodnim konvencijama i sporazumima smatraju zabranjenim;
- Ugovorne obaveze ne mogu se menjati za vreme trajanja ugovora.
- Banka uz ponudu dostavlja formu Ugovora između: a) Korisnika kredita i banke i b) Banke i opštine Priboj

 

3. Kriterijum za izbor najpovoljnije ponude:

Najniža efektivna kamatna stopa kredita izražena u procentima. Ostale ponude biće rangirane po opadajućoj efektivnoj kamatnoj stopi u odnosu na najpovoljniju.

 

4. Pravo učešća po ovom javnom pozivu imaju sve banke:

- Koje su registrovane za obavljanje bankarskih poslova (dostaviti izvod iz APR-a, ne stariji od šest meseci)
- Koje dostave ponudu u skladu sa ovim javnim pozivom.

 

5. Ponude koje nisu sačinjene u skladu sa ovim javnim pozivom neće se razmatrati. Nakon razmatranja prispelih ponuda banaka opština Priboj će sa svim bankom koja ispunjava uslove zaključiti ugovor o poslovnoj saradnji.

 

6. Ponude se podnose na pisarnici opštinske uprave opštine Priboj ul. 12. Januara br. 108 u zatvorenim kovertama sa naznakom „opština Priboj – Ponuda za kratkoročno kreditiranje privrednih subjekata sa teritorije opštine Priboj“ ili se dostavljaju poštom.

 

Rok za dostavnjanje ponude je 18.11.2016. godine do 12,00 časova
Blagovremenim će se smatrati sve prijave koje stignu u pisarnicu opštinske uprave opštine Priboj do navedenog roka, bez obzira na način dostavljanja.
Tekst javnog poziva biće objavljen na internet stranici www.priboj.rs
Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Odeljenju za društvene delatnosti, budžet i finansije opštinske uprave opštine Priboj, na telefon 064/96-81-468.

Tekst poziva možete preuzeti ovde.