slideshow04

Održana 28. sednica Opštinskog veća opštine Priboj

Danas je održano 28. po redu zasedanje Opštinskog veća opštine Priboj, na kome su većnici razmatrali Odluku o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2018. godinu na teritoriji opštine Priboj, kao i predlog o izmeni Odluke o lokalnim komunalnim taksama na teritoriji opštine Priboj. Na dnevnom redu danas je bio i devetomesečni izveštaj od ove godine, o ostvarenim prihodima i primanjima i izvršenim rashodima i izdacima budžeta opštine Priboj.

Opštinsko veće opštine Priboj danas je donelo Odluku o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra za utvrđivanje poreza na imovinu za 2018. godinu na teritoriji opštine Priboj. Razlog za donošenje odluke sadržan je u odredbama Zakona o porezima na imovinu, u kojima je propisano da prosečnu cenu nepokretnosti po zonama na teritoriji jedinice lokalne samouprave, utvrđuje lokalna samouprava, a s obzirom da u svim zonama u opštini Priboj nije bilo prometa predmetnih nepokretnosti, prosečna cena kvadratnog metra nepokretnosti po zonama na teritoriji opštine Priboj, neće se menjati u odnosu na prethodne godine.

Danas je utvrđen i predlog o izmeni Odluke o lokalnim komunalnim taksama na teritoriji opštine Priboj, a radi se o usklađivanju postojeće odluke sa odlukom Vlade Republike Srbije i tiče se komunalih taksi za registraciju vozila.

Razmatran je i Skupštini opštine prosleđen Izveštaj o ostvarenim prihodima i primanjima i izvršenim rashodima i izdacima budžeta opštine Priboj u periodu januar-septembar 2017. godine. Ostvarenje budžeta za devet meseci je 740 miliona dinara, odnosno oko 71% procenat, što je svakako bolje u odnosu na isti period prethodne godine, kada je to ostvarenje bilo znatno niže 55%, koje je tada uzrokovao planirani a neostvareni podsticaj za bivše radnike FAP-a.

Dnevni red sednice možete pogledati ovde.

15 sednica opstinskog veca priboj