slideshow04

Održane 40. Limske večeri dečje poezije

U Priboju su 23. i 24. marta održane 40. po redu Limske večeri dečje poezije. Na konkurs ove godine pristiglo je 505 radova učenika od V do VIII razreda iz 33 grada Srbije i Crne Gore. Žiri u sastavu Tode Nikoletić, Nataša Ivanović i Jadranka Đerković odabrao je šest finalista koji su nastupali na finalnoj večeri manifestacije 24. marta.

Prvu nagradu po odluci žirija osvojio je Lav Lukić, učenik 8. razreda OŠ "Nikola Tesla" iz Beograda, sa pesmom "Kakva je kiša", dok su drugu i treću nagradu osvojili Milica Miždalo iz Belog Potoka sa pesmom "Ljubav" i Dušica Potpara iz Pljevalja sa pesmom "Svitanje na katunu". Nagrađene su i najmaštovitija i najvedrija pesma, a žiri je dodelio i 10 ravnopravnih pohvala, kao i pohvale mentorima.

U tradicionalnom segmentu manifestacije "Gost", nastupio je bard dečije pesme Minja Subota, dok je voditelj programa bio glumac Beogradskog dramskog pozorišta, Milorad Damjanović.

Drugog dana manifestacije, 24. marta, u subotu, finalisti i gosti prisustvovali su književnim susretima u OŠ "Branko Radičević" u Priboju i promociji knjige "Na žur pošao kengur", Ismeta Čivgina, dečjeg pesnika iz Priboja.

Organizator Limskih večeri dečje poezije tracionalno je Dom kulture "Pivo Karamatijević", a pokrovitelj Opština Priboj.

40 limske veceri decje poezije