slideshow04

Priboj dobio košarkaški teren posvećen Marku Guduriću

Akcija “Sto terena za jednu igru” kompanije Mozzart nastavila se ovaj put u čast mladog reprezentativca Marka Gudurića, po kom je nazvano obnovljeno košarkaško igralište u Priboju. Upravo Marko Gudurić juče je otvorio u svom gradu ovaj teren.

Kompletno rekonstruisan teren posvećen jednom od najtalentovanijih košarkaša mlađe generacije, nekadašnjem košarkašu Crvene zvezde koji sada igra za Fenerbahče, nalazi se u Priboju, na popularnom terenu „iza kifle“. Kao i na ostalim igralištima koje je Mozzart do sada uredio po standardima profesionalne košarke, i na ovom je postavljena specijalna podloga i profesionalne konstrukcije sa zglobnim obručima i kliritnim tablama.

Svečanom otvaranju terena prethodila je revijalna utakmica koju su odigrale mlade selekcije KK Lim i KK Priboj, a u okviru programa bilo je organizovano i takmičenje u šutiranju trojki.

Nakon što je presekao svečanu traku i na taj način zvanično otvorio igralište, Marko Gudurić se zahvalio kompaniji Mocart koja je ovo sve omogućila kao i Opštini Priboj koja je pomogla.

"Mislim da jedan ovakav teren dosta znači Priboju, pre svega meni jer na ovim terenima sam ja krenuo kao dosta mojih drugara i mislim da je veoma važno da jedan ovakav teren bude ovde", rekao je Gudurić, koji je svoje sugrađane pozvao i na odgovorno čuvanje terena.

Predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović, zahvalio se kompaniji Mocart na jednoj sigurno, najboljoj u ovoj godini promociji sporta.

"Mi kao Pribojci najveću zahvalnost dugujemo našem Marku. On je kao primer, pokazao svima nama da se velikim trudom i radom može da se ostvare vrhunski rezultati", rekao je Rvović.

Predsednik Opštine pozvao je Pribojce na čuvanje terena uz nadu da će se isti dugo koristiti.

Svim mladim sportistima i rekreativcima koji će teren koristiti, slavni Pribojac je ostavio poruku koja glasi: ”Ako te tvoji snovi ne plaše, onda nisu dovoljno veliki“.

mocart otvarnje terena marko guduric