slideshow04

Прибој спреман за Национални инвестициони план

Општина Прибој спремно дочекује почетак реализације Националног инвестицоног програма који је најавио председник Србије Александар Вучић, за шта ће у буџету Републике бити обезбеђено преко 10 милијарди евра.

Како би што спремније дочекали почетак реализације НИП председник општине Прибој Лазар Рвовић одржао је састанак са сарадницима у уторак 27. августа где су подељена стриктна задужења и прецизирани рокови. Иако Прибој, за разлику од неких других локалних самоуправа има припремљене пројекте готово за све планиране инвестције, први човек општине Прибој затражио је још већу мобилност и ажурност како се не би десило да неке инвестиције остану без средстава зато што није урађен ваљан пројекат.

С обзиром да ће у првој фазии реализације НИП бити финансурани пројекти из путне инфаструктуре, водивода и канализације, односно пречишћавања отпадних вода, Рвовић је захтевао да се у што краћем року ураде комплетне анализе у сви три наведене области, и то на подручју комплетне општине Прибој.

Пројекти НИП биће реализовани преко Канцеларије за управљање јавним улагањима са којом Прибој има врло добру сарадњу и преко које се у нашој општини тренутно реализује неколико значајних пројеката у вишемилијинским износима.

Због дсадашњих успешно обављених послова, председник општине Прибој Лазар Рвовић одредио је свог заменика Сашу Василића за координатора свих подносица пројеката из Прибоја са Канцеларијом за управљање јавним улагањима Владе Србије.

priboj spreman za nip