slideshow04

Почела обука лица за рад у сталним бирачким одборима

У сусрет редовним изборима на сва три нивоа, који грађане Србије очекују највероватније крајем априла, општинске изборне комисије, које на локалу спроводе изборне радње, по налогу Републичке изборне комисије, започеле су обуке за рад лица у сталном бирачком одбору. Обука је почела данас и у Прибоју. Обука за 467 чланова бирачких одбора у сталном саставу на подручју општине Прибој реализоваће се у 18 група и трајаће до 27. фебрура.

Обуку са члановима бирачких одбора реализују Ђорђе Дујовић и Марко Јањушевић, инструктори за рад у бирачким одборима, а након спроведене обуке полаже се и информативни тест знања од 20 питања.

izbori obuka za bo 2020

У Прибоју ће се одржавати обука за групе од по 26 полазника радним данима од 10:30 до 15:30 часова, у просторијама Сале за венчања, у приземљу зграде Општинске управе.

Обуке чланова бирачких одобра у сталном саставу организују се у оквиру мера за унапређење изборног процеса, а спроводе се на основу Закључка и Одлуке које је Републичка изборна комисија донела у децембру прошле године.

План спровођења обука за рад у сталном саставу бирачких одбора
Листа питања и одговора РИК
Одлука о организацији и спровођењу обука за рад у сталном саставу бирачких одбора
Програм обуке за рад у сталном саставу бирачких одбора
Приручник за обуку за рад у бирачким одборима
Презентација уз приручник
Вежбе за логичко-рачунску контролу исправности резултата унетих у контролни формулар и попуњавање записника о раду бирачког одбора

За више информација посетите сајт Републичке изборне комисије.