slideshow04

Конституисана Скупштина општине Прибој

Нови сазив Скупштине општине Прибој конституисан је у уторак, 18.августа. Од 41 одборника, колико чини састав локалног парламента, мандати су потврђени за 40 одборника, колико је и присуствовало конститутивној седници, а извештај о резултатима спроведених, јунских избора, поднео је Радош Крушкоња, председник Општинске изборне комисије.

До избора руководства Скупштине, седницом су председавали најстарији одборник Бранко Ђуровић, члан ПУПС-а, коме су у раду помагала два најмлађа одборника, Момир Јановић из СПС и Сузана Колџић из Здраве Србије.

konstitutivna sednica so priboj 2020

За председника СО Прибој изабран је Борис Мрдовић, мастер правник, са листе Александар Вучић, Ивица Дачић - за нашу децу, који је и у претходном мандату обављао ову дужност.

За заменика председника Скупштине општине Прибој изабран је Есад Меховић, одборник са листе академик Муамер Зукорлић - Странка правде и помирења.

За секретара Скупштине постављена је Милица Дробњаковић, дипломирана правница, која је и до сада обављала ову дужност.

За председника општине Прибој изабран је Лазар Рвовић, дипломирани правник, са листе Александар Вучић, Ивица Дачић -за нашу децу, који је у претходна три мандата обављао дужност председника Општине. За заменика председника општине Прибој, изабран је Саша Василић, дипломирани инжењер електротехника, са листе Александар Вучић, Ивица Дачић - за нашу децу, који је и у претходном мандату обављао исту функцију.

За чланове Општинског већа изабрани су, Ненад Пенезић, професор српског језика и књижевности, Новко Пријовић, пензионер, Јасмин Хаџовић, предузетник, др Јасминко Тоскић, специјалиста неурологија, Вујадин Радовић, предузетник, Драган Љељен, новинар и Драго Дробњаковић, предузетник.

На локалним изборима у општини Прибој учествовало је шест изборних листа. Изборна листа Александар Вучић, Ивица Дачић - за нашу децу, освојила је 28 одборничких мандата, листа Академик Муамер Зукорлић - Странка правде и помирења два мандата, листа Здрава Србија - Милан Стаматовић пет мандата, листа Најбоље за Прибој СДП – ЛДП др Јасминко Тоскић – Јасмин Хоџић 3 мандата, листа СДА др Сулејман Угљанин два мандата и Покрет обнове краљевине Србије – за Прибој правих вредности, један мандат.

Због избора на функције председника и заменика председника Општине, Скупштина је констатовала престанак одборничких мандата Лазару Рвовићу и Саши Василић, као и др Јасминку Тоскићу, који је изабран за члана Општинског већа. Из личних разлога оставку на место одборника у СО Прибој поднео је Јасмин Хоџић, што је Скупштина такође верификовала.

Због тренутне епидемиолошке ситуације, конститутивна седница СО Прибој одржана је у великој сали Дома културе, уз поштовање свих препоручених заштитних мера.