slideshow04

Сеоске игре Србије у Саставцима 21. септембра

У МЗ Саставци у понедељак, 21. септембра одржаће се регионалне Сеоске игре Србије, које организује Спортски савез Србије, уз подршку Министарства омладине и спорта, општинских спортских савеза, као и 11 локалних самоуправа, у којима се ове године одржава ова манифестација, а која је прошле године одржана први пут.

Сеоске игре Србије уједно ће бити и 58. Омладинске сеоске игре општине Прибој, као најстарија манифестација у овом крају, која се традиционално одржава Првог маја у центру МЗ Саставци, а Игре су ове године одложене због пандемије корона вируса.

seoske igre 2020

По пропозицијама Спортског савеза Србије омладина прибојских села надметаће се у 10 спортских дисциплина, карактеристичних за некадашња сеоска дружења и надметања. У питању је бацање камена са рамена, скок из места, надвлачење конопца, обарање руку, мали фудбал, одбојка, надвлачење штапа, шах, пологон и народно рвање. Девојке наступају у одбојци, скоку из места, шаху и такмичењу на полигону.

Екипа броји највише 20 чланова, од тога 5 девојка, а најмлађи такмичари морају имати 15 година.Такмичење се одвија без присуства публике, а сви учесници морају поштовати препоручене заштитне мере.

Право учешћа на Сеоским играма у Саставцима имају екипе из свих сеоских месних заједница општине Прибој. Победник у свеукупном пласману стиче право наступа на Државном првенству Сеоских игара Србије, које ће се одржати у Врњачкој Бањи, од 25. до 27.септембра. Победник на Државном првенству, као награду добија спортски терен са тартан подлогом у свом селу односно месној заједници.