slideshow04

Прибојци на финалу СИМ Србије на Копаонику

Спортска експедиција прибојских основаца, која је изборила право наступа на државном финалу Спортских игара младих Србије, отпутовала је у петак, 11.септембра на Копаоник, где ће у спортско – рекреативном центру "Брзећа", остати до недеље и покушати да избори наступ на завршном, међународном финалу овогодишњих Спортских игара младих, у Сплиту.

Подсетимо, пласман на државно финале СИМ Србије, 20. и 22.јуна, након свечаног отварања Игара у Прибоју, изборило је 80-ак прибојских малишана и 20 девојчица и дечака из Пријепоља.

ispracaj pribojskih sportista sept 2020

Због епидемиолошке ситуације и поштовања заштитних мера од коронавируса, финале овогодишњих 7.СИМ Србије ће се одржати током три викенда на Копаонику. Првог викенда из Прибоја су отпутовали такмичари из пет спортских дисциплина - између две ватре, женски и мушки рукомет, шах, стони тенис и тенис. Укупно је отпутовало 60 младих Прибојаца и 10 девојчица и дечака из Пријепоља.

Наредног викенда визу за Сплит покушаће да освоје такмичари у малом фудбалу за дечаке и девојчице, у оквиру Кока кола купа, а последњег викенда у септембру, на Копаонику ће се надметати, одбојкаши и одбојкашица, као и такмичари у одбојци на песку.

Пласман на завршно или међународно финале овогодишњих Спортских игара младих већ је изборило 17 прибојских малишана, и то фудбалери 2009.годиште и млађи, као и седам атлетичара исте старосне доби.

Финале СИМ, односно основаца Србије, Босне и Херцеговине и Хрватске, традиционално се одржава у Сплиту, термин је 10.октобар, а због тренутне епидемиолошке ситуације у овом хрватском граду, постоји могућност и да се завршна смотра овогодишњег каравана СИМ одржи у истом термину на Златибору.