slideshow04

Отклоњени кварови на градском водоводу

На цевоводу градског водовода у Прибоју, ових дана ЈКП "Услуга", уз помоћ локалне самоуправе, успело је да реши неколико вишедеценијских проблема, односно кварова, који су утицали на редовно водоснабдевање у граду, изискивали велике трошкове за њихово премошћавање и стварали велике губитке воде.

Тако је ове недеље на цевоводу сирове воде од извора Бјеличковца према Постројењу за прераду воде, у Кратовској реци, решен дугогодишњи проблем, постављањем затварача, чиме ће се спречити враћање сирове воде из градског водовода и често пуцање цеви на овој деоници.

Радове са ЈКП "Услуга" извело је предузеће "Јединство" из Ужица, вредност ова два посла је 2.205.000,00 хиљада динара, а средства су обзебедили комунално предузеће и општина Прибој.

Решавањем поменутих кварова у Кратовској реци и Потпећу, побољшано је у значајној мери, водоснабдевање у граду, поготову на вишим котама приградских насеља или последњим спратовима солитера у граду, а томе је свакако допринело и отклањање вишегодишњег квара на локацији Глишина вода, где је током године и по неколико пута, због клизишта, долазило до пуцања цеви – магистралног вода за Стари Прибој. Овде су дотрајале металне цеви, у дужини од 250 метара, замењене полиетилиенским, које су отпорније на притисак, у случају новог померања тла. Вредност ове инвестиције је неколико милиона динара, а средства је обезбедила локална самоуправа.

Инвестиције на реконструкцији градског водовода се настављају, већ почетком наредне године, јер су код Канцеларије за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије, прошли пројекти на реконструкцији Фабрике за прераду воде и водоводне мреже, у вредности од око два милиона евра, чиме ће се реконструисати 67 шахти са вентилима и свим фазним елементима, како на главном цевоводу, тако и на појединим краковима мреже у граду, поготову већег промера. План је и да се главни цевовод градског водовода према Новом Прибоју усмери преко новог бетонског моста преко Лима, који је до сада ишао преко старог бетонског моста код ресторана ФАП-а.

Из ЈКП "Услуга" захваљују потрошачима на стрпљењу, приликом досадашњих прекида у водоснабдевању и током отклањања поменутих кварова.