slideshow04

Обавештење о подели бесплатних аутоседишта за децу рођену у 2020. г. - Савет за безбедност саобраћаја општине Прибој

Савет за безбедност саобраћаја општине Прибој обавештава све подносиоце захтева, који су остварили право на бесплатно аутоседиште за дете, да ће подела бити организована у петак, 23.априла у 10 часова, у великој сали Дома културе у Старом Прибоју. Сви који су поднели захтеве и остварили право, биће контактирани претходно телефоном.

Подела ће се вршити у складу са прописаним епидемиолошким мерама, те апелујемо на све подносице захтева, који су остварили право на бесплатно аутоседиште, да обавезно дођу са заштитним маскама и поштују мере дистанце, које ће бити прописане у сали.

Обзиром да је конкурсом предвиђено 100 аутоседишта, обавештавамо све да ће конкурс бити настављен до утрошка набављених количина, те да сви који нису аплицирали, а имају дете рођено у 2020.години и пребивалиште на територији општине Прибој, могу захтев поднети сваког радног дана, од 7 до 15 часова, у канцеларији број 5, Општинске управе Прибој. За више информација можете се обратити на телефон 033/2452341, локал 117.

Подносилац захтева уз захтев подноси следећа документа:
1. да један од родитеља има место пребивалишта у Прибоју (као доказ приложити фотокопију личне карте);
2. да је један од родитеља запослен у Прибоју (доставити потврду са радног места или извештај о личном доходку);
3. да један од родитеља или њихови родитељи има неку некретнину у Прибоју (узети решење о плаћању пореза на имовину);
4. да је возило регистровано у Прибоју (приложити фотокопију саобраћајне дозволе);
5. да дете похађа вртић (доставити потврду из вртића).

Да би дете добило аутоседиште, не морају бити испуњени сви услови, јер они само служе као доказ да дете живи на територији општине Прибој.
Родитељи чија су деца већ остварила право на седиште у некој од петходних расподела, немају право да конкуришу опет за исто дете!

Обзиром на актуелну епидемиолошку ситуацију у целој земљи, Савет овај пут неће бити у прилици на лицу места да организује и едукацију о правилном и сигурном коришћењу заштитних аутоседишта, у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја Републике Србије, те ће сви они, који су остварили право на аутоседиште, моћи да затраже помоћ и едукацију од стране стручног сарадника из радне групе Савета за безбедност саобраћаја општине Прибој.