slideshow04

Камбер Хасанагић победник окружне смотре рецитатора

Камбер Хасанагић ученик треће године прибојске Гимназије, победник је 41.Смотре рецитатора Златиборског округа, која је по традицији, крајем априла одржана у Косјерићу. Хасанагић је победио у старијем узрасту са песмом Јелене Стојковић “Нисам видео Марија” и остварио пласман на републичку смотру најбољих рецитатора Србије. Педагог је Мица Ракић, професорица у Гимназији Прибој.

Камберу Хасанагићу ово није прва победа на Окружној смотри рецитатора, као ни прво учешће на републичком такмичењу. Пре четири године, 2018, Камбер је такође победио у Косјерићу, тада у средњем узрасту, а на републичкој смотри у Ваљеву, у истој категорији, заузео високо четврто место.

Добар резултат на Окружној смотри рецитатора остварила је и млађана Елена Савић, ученица другог разреда ОШ “Десанка Максимовић” из Прибоја, која је у Косјерићу, у млађем узрасту, заузела треће место са песмом Тање Савић “Нећу да одрастем”. Педагог је била учитељица Јелена Ратковић.

Иначе, на овогодишњој Смотри рецитатора Златиборског округа у Косјерићу наступило је 52-оје рецитатора из 10 општина Округа, док је Прибој представљало шесторо рецитатора у три узрасне категорије, као победници јубиларне, 50.Општинске смотре рецитатора. Окружна смотра у Косјерићу одржана је у онлајн формату.

Добрим резултатима Камбера и Елене, само је настављен успешан низ прибојских рецитатора, који су раније побеђивали и на окружним смотрама али постајали и републички прваци, што само потврђује чињеницу да се у граду на Лиму, негује леп говор односно лепо казана реч.

Овогодишње републичко такмичење у говорењу поезије под називом “Песниче народа мог” одржаће се овог месеца, такође у Ваљеву.