slideshow04

За дигитални пројектор прибојског биоскопа 3,4 милиона динара

На основу Конкурса за финансирање пројеката у кинематографији, Министарства културе и информисања Владе Србије, Филмски центар Србије одобрио је Дому културе „Пиво Караматијевић“ из Прибоја 3.360.000,00 динара за набавку дигиталног пројектора (DC), уз учешће општине од непуних 1,5 милиона динара.

Како истиче Миралем Гогалић, помоћник председника Општине, реализација овог пројекта очекује се током лета, чиме ће у потпуности бити завршена дигитализација прибојског биоскопа.

Подсетимо, прошлогодишњим конкурсом, Филмски центар Србије је обезбедио средства од непуна 4,5 милиона динара за набавку биоскопског аудио система за вишеканалну репродукцију звука и пројекционог екрана, који ће омогућити и репродукцију видео садржаја у 3D формату.

Са набавком DC пројектора а тиме и завршеном дигитализацијом, стварају се услови за редован и стални биоскопски репертоар, фокусиран на пласман и промоцију савремене светске кинематографије, са акцентом на филмску индустрију наше земље, са конципираним едукативним програмима за филмску публику, поготово млађих узрасних категорија.

Уз грађевинске радове, на замени кровног покривача и пројекту енергетске ефикасности, односно замени спољашње столарије и постављања нове термо фасаде, ова културна установа засијала је у потпуно новом руху, а комплетном дигитализацијом, квалитет биоскопских услова и услуга, подигнут је на много већи ниво.