slideshow04

Топлана по плану

Радови на градској топлани на биомасу у Прибоју, заједно са топловодом и подстаницама, одвијају се по плану - закључак је са редовне месечне конференције, која је 11. августа, одржана у Прибоју и први пут непосредно, а не као до сада, због пандемије, на виртуелан начин.

Први пут на градилишту је био главни пројект - менаџер Бренд Брендле, из Граца у Аустрији, кога је, и његову консултантску кућу, ангажовала КфВ банка, да управља овим пројектом, а он је имао само речи хвале и за локалну самоуправу и извођаче радова.

"Задовољан сам како све тече на терену, па је топлана, скоро па готова.", рекао је Бренд Брендле, главни пројектант топлане и изразио оптимизам да ће планирани рокoви бити у потпуности испоштовани.

Конструктивним и садржајним састанком, али и поштовањем динамике, задовољни су и у локалној самоуправи.

"Иако овако велике инвестиције не иду без пратећих проблема, ипак смо задовољни ангажовањем свих чинилаца у ланцу изградње нове топлане у Прибоју.", истиче Саша Василић, заменик председника општине Прибој.

"Уверени смо да ће уговорени рокови бити испоштoвани и да ће корисници даљинског грејања у Новом Прибоју од нове грејне сезоне имати потпуно нови систем, а тиме и квалитетно континуирано 24-часовно грејање.", закључује Василић.

На топлани се ових дана улази у завршну фазу радова, па се очекује да објекат буде комплетиран већ за месец дана.

"Динамика радова је у шпицу, тренутно се крају приводи механичка монтажа, у објекту се монтирају бројне инсталације, а за седам дана очекују се већ и прве пробе топлане.", каже Славиша Шаркановић, руководилац радова "Енерготехнике - Јужна Бачка" и додаје да ће предвиђени рокови на изградњи топлане, бити у потпуности испоштовани.

Упоредо са радовима на градској топлани на биомасу у Прибоју, теку и радови на постављању новог топловода, као и новим подстаницама, тако да од предстојеће грејне сезоне, односно 15.октобра, Прибојце очекује потпуно нови систем даљинског грејања у нашем граду.