slideshow04

Радови на школи у Бучју по плану

Некадашња зграда основне школе у МЗ Бучје, на око 1000 метара надморске висине, овог лета, претвара се у својеврсно дечје одмаралиште и објекат за боравак у природи, за шта су Министарство привреде и Општина Прибој, определили 45 милиона динара.

По тендерској процедури, радови су поверени пријепољској фирми “Ровчанин инжењеринг”, а са пословима се кренуло овог лета.

"Извођач је уведен у посао 26.јула и за сада све тече планираном динамиком. До сада су завршени углавном груби грађевински радови, на чишћењу и преграђивању просторија, бетонирању подова, реконструкцији крова, што би ускоро требало да се заврши. Док траје лепо време, убрзано ће се радити и на постављању стоаларије и изградњи планираних спортских терена и игралишта, као и партерном уређењу.", каже Марко Јањушевић, координатор пројекта.

Будућа "Школа у природи" у Бучју, располагаће са 60 лежајева, имаће кухињу, ресторан, теретану и учионице за наставу, а спољно уређење подразумеваће два терена за кошарку, терене за одбојку и мали фудбал, рекреативне справе за теретану на отвореном и игралиште за децу. Предвиђен је и паркинг простор, као и јавна расвета.

Поред организовања рекреативне наставе у природи, реконструисана школа у Бучју биће отворена и за туристе и љубитеље нетакнуте природе, јер се у близини налазе и предели изузетних одлика, као што су јединственi кањон Сућеске или прелепа висораван Крњаче, а једна инвестиција, увек иницира другу.

"Општина је у сарадњи са Владом Србије у приоритет за наредну годину ставила и реконструкцију пута Саставци - Чемерно, а воде се и разговори са "Скијалиштима Србије" о постављању ски стазе и жичара, што ће омогућити и развој зимских спортова.", закључује Јањушевић.

Нове инвестиције у Прибоју и МЗ Бучје иницираће и даљи развој туризма и пољопривреде овог подручја, јер нови садржаји подразумевају и додатну потрошњу, пре свега здраве односно домаће хране, и то на кућном прагу.