slideshow04

Трибина за младе "Ум на друм"

Како повећати безбедност свих учесника у саобраћају, поготово младих, како поштовати саобраћајна правила и тако избећи тешке и најчешће трајне последице - била је тема трибине "Ум на друм", у организацији Савета за безбедност саобраћаја општине Прибој и Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије.

Као увод у ову трибину на школском комплексу у Новом Прибоју, обављена је и практична презентација значаја коришћења појаса у аутомобилу, кроз симулацију чеоног судара, а млади су на практичан начин могли да доживе и осете значај везивања заштитног појаса и приликом симулирања превртања аутомобила.

Потом су прибојски средњошколци, као најризичнија популација учесника у саобраћају, у великој сали Дома културе присуствовали трибини подизања нивоа саобраћајне културе, под називом "Ум на друм", у којој су чланови Удружења параплегичара Србије, на својим примерима показали какве трајне последице може да изазове, мала непажња и непоштовање саобраћајних прописа.

Зато, у кола без алкохола, у аутомобил без коришћења психоактивних суспстанци, користите заштитни појас у вожњи и поштујте саобраћајне прописе. Тако ћете сачувати и себе и друге и зато “Ум на друм” - порука је са ове изузетно посећене трибине.