slideshow04

Министар Томислав Момировић обишао радове на путу Кокин Брод - Прибојска Бања

Радови на реконструкцији пута Кокин Брод - Прибојска Бања, упркос јесењим временским условима, одвијају се планираном динамиком.

Пут је дужине 27 километара, пролази кроз општине Прибој и Нову Варош, а радове је на Митровдан, 8.новембра, у пратњи председника општине Прибој, Лазара Рвовића и народног посланика Крста Јањушевића, руководства извођача "Нови Пазар пут" и "Путеви Ужице", и житеља овдашњих села, обишао и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Србије, Томислав Момировић.

Зелено светло за његову реконструкцију дао је председник Републике Србије Александар Вучић, приликом посете општини Прибој, у мају.

Радови су кренули одмах, овог лета, и то из правца Кокиног Брода, где радове изводе "Пугеви Ужице", а да држава најозбиљније рачуна да што пре заврши овај посао, говори и податак, да је, нешто касније, у радове укључен и "Нови Пазар пут", на деоници из правца Кратова према Прибојској Бањи.

Зато је овај путни правац тренутно једно велико градилиште, са великим бројем и људи и механизације. Ради се темељно, ради се квалитетно, а без обзира на тренутне временске (не) прилике, радови добро напредују, па су неке деонице већ готово и завршене.

"Ово је за нас најзначајнији пројекат у путној инфаструктури, јер општина није имала адекватне приступне путеве, па овим путним правцем напокон добијамо савремену саобраћајницу.", изјавио је председник општине Прибој, Лазар Рвовић.

"Радујемо се реконструкцији овог пута и због привреде и поспешивања туристичке понуде, а подједнако се радујемо и новим километрима ауто-пута према Пожеги, наставку реконструкције железничке пруге Београд - Бар, као и отварању аеродорма Поникве, јер ћемо тако бити ближи и Београду и остатку Србије, али и потенцијалним инвеститорима, којима је саобраћајна комуникација један од најбитнијих предуслова.", рекао је Рвовић.

Народни посланик из Прибоја, Крсто Јањуђевић, рекао је да реконструисаним путем желимо да наши суграђани више њиме не одлазе, него да се овим путем у свој град врате.

"Није овим путем Прибој ближи Београду, већ ако променимо правац, Београд је ближе Прибоју. Туристи из Београда ће сада бити ближи Прибојској Бањи, која ће сада заједно са Златибором и Златаром, захваљујући овој модерној саобраћајници, бити део исте туристичке понуде.", рекао је Јањушевић.

"Овај пут је најзначајнији путни правац у Западној Србији, и зато морамо брзо да га завршимо. Поносан сам на извођаче који раде готово даноноћно, и по оваквим временским условима.", истакао је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Томислав Момировић.

"Без доброг пута нема ни нових инвеститора, ни економије, ни останка људи на овим просторима и зато је председник Вучић инсистирао да се што пре крене са радовима, а ми ћемо захваљујући оваквим извођачима, овај путни правац завршити и пре рока. Србија данас гради више ауто-путева и брзих саобраћајница, него све земље у окружењу заједно.", закључио је министар Момировић.

Министар је и сам хтео да чује мештане о значају овог пута, па је обишао и домаћинства Илије Полића и Првослава Оташевића, у селу Кратово, које је једно од живљих прибојских села.

А Кратовљани, као прави домаћини, уваженог госта дочекали су по добром старом обичају, са пуном трпезом домаћих производа, све дела њихових руку, које ће како кажу, новом магистралом и лакше и брже прослеђивати до својих купаца.