slideshow04

Набављена линија за пчеларске погаче

Удружење пчелара Прибој, почетком новембра реализовало је пројекат "Набавка линије за производњу пчеларских погача". Опрема је набављена и већ инсталирана, а пројекат је вредан 697 хиљада динара, који је Општина Прибој помогла са 530 хиљада динара, док је остатак средстава обезбедило Удружење пчелара, односно његови чланови.

"Ово је велики дан за прибојске пчеларе, који више неће морати да погаче купују у другим срединама, већ ће то сада моћи да раде у свом месту и од свог материјала, јер је овде квалитет најважнији.", рекао је Никола Миковић, председник Удружења пчелара Прибој.

Он је овом приликом изразио велику захвалност локалној самоуправи, на разумевању за набавку овако вредне и значајне опреме, што је била дугогодишња жеља свих прибојских пчелара.

Линија за производњу пчеларских погача инсталирана је на локацијски погодном месту, у приградском насељу Јармовац, и биће доступна свим пчеларима, пре свега члановима удружења.

Подсетимо, у наредној години Удружење пчелара Прибој, обележиће и вредан јубилеј - 70 година постојања и успешног рада, па је и по томе прибојско удружење једно од најстаријих, не само у овом крају, него и у Србији.