slideshow04

Постављена заштитна ограда на путу за Голеша

На деоници пута, испред села Голеша, где је након сече шуме остао брисан простор и провалија, постављена је метална заштитна ограда у дужини једног километра, чиме је неутралисан велики ризик по безбедност свих учесника у саобраћају, поготово деце, односно школараца.

Tакo je jедна координирана акција дала резултат, на задовољство мештана прибојских месних заједница Саставци и Бучје, али и свих учесника у саобраћају на државном путу другог А реда број 192, Саставци - Пљевља.

Подсетимо, због сече шуме на працелама поред пута, остао је незаштићен простор, па и најмања непажња учесника у саобраћају, имала би катастрофалне последице.

Мештани су схватали озбиљност ситуације, јер том деоницом иду и основци до школе у Саставцима, апеловали су на решавање овог проблема, без обзира на надлежност, па је на задовољство свих, тај проблем, претходних дана, решен.

"Грађани су се обраћали локалној самоуправи, али пошто је у питању државни пут, који није наша надлежност, Савет је упутио допис Путевима Србије, који су наложили постављање заштитне метално - одбојне ограде у дужини од једног километра, што је ових дана и урађено.", истиче Драго Дробњаковић, председник Савета за безбедност саобраћаја општине Прибој.

Општински савет у свом делокругу рада, на локалним и некатегорисаним путевима, управо неутралише критичне тачке по безбедност учесника у саобраћају, постављањем заштитно - одбојне ограде и саобраћајних огледала, тзв.лежећих полицајаца, пешачких прелаза и вибро трака.

Само у прошлој години Савет је на путевима општине Прибој поставио 520 метара металне заштитне ограде и 15 саобраћајних огледала, набављено је и бесплатно подељено 100 сертификованих аутоседишта за децу, а у функцији преветивног деловања - боље спречити него лечити - организвоане су и едукативне радионице за основце и средњошколце, а првацима и предшколцима подељене су брошуре и бојанке "Пажљивкова правила у саобраћају".