slideshow04

КЛЕР: Излет "Ми бринемо о старима"

Канцеларија за локални економски развој општине Прибој, у сарадњи са Центром за социјални рад општине Прибој и центрима за социјални рад из суседних општина Пријепоље и Нова Варош, организовала је 10. септембра једнодневни излет за старе у Сирогојно.

Излет је организован у оквиру пројекта "Ми бринемо о старима" за укупно 80 особа, првенствено корисника услуга, али и њихових геронтодомаћица, лекара, као и свих оних који су дали свој допринос на унапређењу ванинституционалне социјалне заштите и помоћи у кући старим и инвалидним лицима. У оквиру излета, стари су обишли језеро Кокин Брод, етно село и музеј на отвореном у Сирогону и планину Златибор.

Подсећања ради, децембра месеца прошле године, Делегација Европске уније у Србији одобрила је општини Прибој реализацију пројекта "Ми бринемо о старима", који је за потребе Општине Прибој израдила Канцеларија за локални економски развој. Реализација пројекта је почела почетком фебруара. Пројекат се реализује у оквиру програма "EU Exchange 4", који финансира Европска унија, а спроводи га Стална конференција градова и општина – Савез градова и општина Србије, у оквиру треће компоненте програма – подршка приоритетним националним политикама у области економског развоја, социјалних услуга и заштите животне средине на локалном нивоу, у оквиру грант шеме.
mi-brinemo-o-starima-izlet