slideshow04

Почиње ликовни конкурс за календар Европског ПРОГРЕСа за 2015. годину

Ликовни конкурс за новогодишњи календар програма Европски ПРОГРЕС, на тему „Упознај Европу“, почиње данас за ученике и ученице средњих школа и гимназија у 34 општине југоисточне и југозападне Србије. Циљ овог конкурса је да подстакне средњошколце да развијају своје таленте и надахне их да истраже и открију мало познате а занимљиве чињенице о Европи, као и да искажу креативност у ликовном представљању своји открића широј публици.

Организовањем конкурса, Европски ПРОГРЕС наставља традицију коју су претходних година у југозападној и јужној Србији организовали европски развојни програми ЕУ ПРОГРЕС, ПРО и МИР. Ученици, наставници и родитељи ову иницијативу у прошлости позитивно су оценили и са задовољством подржавали.

Дванаест најбољих радова, које буде одабрао стручни жири, биће штампано на календару Европског ПРОГРЕСа за 2015. годину. Млади аутори одабраних радова биће награђени лаптоп и таблет рачунарима, као и фотоапаратима. Лаптоп и пројектор биће додељени школи, која буде проглашена за најбољу на основу укупног броја и квалитета свих поднетих радова, као и преданости у организацији интерног школског такмичења. Конкурс је отворен до 10. новембра 2014. године, а проглашење победника, додела награда и промоција календара биће организовани крајем децембра у Блацу.
Учесници овогодишњег ликовног конкурса „Упознај Европу“ треба да представе сопствено виђење чињеница о Европи за које сматрају да су занимљиве и да их треба поделити са другима, у позитивном тону и уз исказано разумевање одабране теме. Све радове треба да прати и кратак текстуални опис којим се објашњава представљена чињеница и шири поменуто сазнање о Европи.

Пропозиције ликовног конкурса за цалендар Европског ПРОГРЕСа 2015 можете погледати овде.

evropski-progres-upoznajEvropu