slideshow04

Тодоровић и Доганџић у посети општини Прибој - стање се полако стабилизује

У посети општини Прибој данас је био председник општине Ариље Зоран Тодоровић, једне од општина у којима су ових дана биле уведене ванредне мере, али и општине која је по конфигурацији терена најсличнија прибојској. У посети Прибоју био је и директор Електродистрибуције Ужице Владимир Доганџић, а осим разговора о проширивању могућности сарадње две локалне самоуправе у корист остваривања заједничких општих интереса и користи, било је речи и о стању у подручјима која су била угрожена када је електроснабдевање у питању, али и о планираној изградњи електроенергетских постројења у општини Прибој.

todorovic dogandzic

У разговору са председником општине Прибој Лазарем Рвовићем, први човек ариљске општине истакао је значај сарадње две локалне самоуправе на свим нивоима, између осталог и на пољу пољопривреде и бављења малинарством.

"Имам информацију да овде у Прибој долази један наш истакнути привредник и хладњачар, који ми се похвалио добром сарадњом са локалном самоуправом која му је максимално изашла у сусрет у смислу прибављања свих неопходних дозвола и папирологије. Надам се да ће и привреда Прибоја кренути тим правцем.", рекао је Тодоровић. Он је казао да је пољопривреда једна од шанси Прибоја, али и целе Србије, али не само пољопривреда већ и текстилна индустрија, где треба и у том смислу пронаћи модел сарадње Прибоја и Ариља, обзиром да у Ариљу недостаје радне снаге у текстилној индустрији. Није искључено да у будућности у Прибоју буде отворен погон текстилне индустрије из Ариља, рекао је први човек ариљске општине.

На састанку је било речи и о проблемима са кваровима на далеководоима у Златиборском округу и ванредним мера које су уведене због снежних падавина. Директор Електродистрибуције Ужице Владимир Доганџић рекао је да у отклањању кварова на далеководима су све екипе електромонтера, тако да се полако иде ка потпуној санацији хаварије на далеководима. Речи је било и о плановима изградње електроенергетских постројења у Прибоју, односно планиране трафостанице, чијом изградњом се дугорочно решава проблем лоших напонских прилика. Према ранијим договорима, изградња ове трафостанице планирана је да почне у 2015. години, а завршетак радова планиран је у 2018. години. Изградња нове трафостанице у Прибоју тако би постала једна од највећих инвестиција ЕПС-а, вредна преко 400 милиона динара.