slideshow04

Финалисти 37. Лимских вечери дечје поезије

На Конкурс 37. Лимских вечери поезије ове године пристигло је 439 радoва ученика од V до VIII разреда из 29 градова Србије и Црне Горе. Жири у саставу Тоде Николетић, Наташа Ивановић и Јованка Вукановић одабрао је шест финалиста који ће наступити на финалној вечери манифестације 20. марта, у великој сали Дома културе „Пиво Караматијевић“ у Прибоју.

Овогодишњи финалисти су:
1. Невена Малешић, ОШ "Душан Томашевић Ћирко", Велика Жупа (Пријепоље)
2. Софија Рађеновић 7.разред, ОШ “Стефан Митров Љубиша” Будва
3. Миња Цупурдија, 8.разред, ОШ "Доситеј Обрадовиц", Вождовац
4. Тамара Митровић, 5 разред, ОШ "Нада Поповић", Крушевац
5. Ана Гавовић, 8 разред, ОШ “ Димитрије Туцовић” Чајетина
6. Кристина Шаранчић, 8 разред, ОШ „Салко Аљковић“ Пљевља
На финалној вечери 20. марта у 19:30 у Великој сали Дома културе наступиће финалисти, прогласити се победник као и добитници друге и треће награде и награда за најмаштовитију и најведрију песму.
У традиционалном сегменту манифестације Гост песник наступиће дечји песник Мирослав Кокошар из Београда, песник који је објавио више књига песама и прича за децу и за одрасле. За свој књижевни рад је награђиван.Заступљен је у уџбеницима и антологијама. Неке песме су му компоноване. Песме су му превођене на енглески, руски, румунски, русински и македонски језик. Члан је Уређивачког тима листова „Забавник ђачког доба“, „Ђачко доба“ и „Ђак првак“.
У музичком делу програма наступиће Ксенија Станковић, ученица седмог разреда ОШ „Вук Караџић“ из Прибоја. Другог дана манифестације,22. марта (субота) финалисти и гости има ће књижевни сусрет у ОШ „Бранко Радичевић“ у Прибоју у 11 часова.

36 limske veceri decje poezije